‘Dit is waarom de Switch 2 release is uitgesteld’

News
maandag, 26 februari 2024 om 12:30
20211005 switcholed8f1633465772
Lange tijd werd aangenomen dat de Switch 2 dit jaar zou verschijnen. Maar dat plan lijkt van de baan: de console zou zijn uitgesteld naar 2025. Nu zijn er nieuwe berichten over de reden van dit uitstel.
Onlangs kwamen veel verschillende bronnen ineens met het nieuws dat de Switch 2 is uitgesteld naar begin 2025. Nintendo zelf heeft zich daar niet over uitgelaten, maar het lijkt nu redelijk aannemelijk dat het klopt. Ook Nikkei geeft nu aan de de console is uitgesteld (via VGC).
Bovendien heeft het blad meer informatie over de reden van het uitstel. Eerder werd gemeld dat Nintendo een zo sterk mogelijke line-up van launch titles wilde hebben. Dat is volgens Nikkei maar een deel van de reden: Nintendo zou ook meer voorraad van de console zelf op willen bouwen, om te voorkomen dat scalpers een groot probleem worden.
Er is ook nog vervelend nieuws. Nikkei sluit namelijk niet uit dat Nintendo de opvolger van de Switch nog verder uitstelt, zelfs tot na maart 2025. Dat zou afhangen van hoe de productie van de console loopt en van het aantal games dat meteen of snel na lancering uit kunnen komen voor de console.

'Switch 2 lijkt op Nintendo Switch'

Nikkei deelt ook enige details over wat voor console de Switch 2 wordt. Het is alleen geen wereldschokkende informatie. De Switch 2 zou wederom een hybride console worden die draagbaar is en op tv kan worden aangesloten. Ook het scherm zou groter zijn. Beide eigenschappen zijn al eerder gemeld.

Populair Nieuws

Laatste Reacties