‘Nintendo Switch 2 reveal ook uitgesteld’

News
dinsdag, 20 februari 2024 om 10:30
20211005 switcholed8f1633465772
Lange tijd werd de Nintendo Switch 2 in 2024 verwacht. Maar onlangs waren er veel berichten dat hij nu in 2025 pas uitkomt. Mogelijk is de onthulling van de console daarom ook opgeschoven.
Het is nog niet al te lang geleden dat er berichten naar buiten kwamen over een Switch 2 reveal in maart. Dat was alleen voordat verschillende betrouwbare publicaties hoorden dat de console was uitgesteld naar begin 2025. De Braziliaanse journalist die dat uitstel als eerste meldde, laat nu ook weten wat hij weet over de reveal van de Switch 2.
Op Famiboards (waar hij de naam Brazil gebruikt) schrijft hij dat de onthulling van de Switch 2 nu gepland staat voor juni van dit jaar. Maar daarvoor zit Nintendo niet stil. Er zouden maar liefst twee andere presentaties gepland staan, de Nintendo Direct van 21 februari niet meegerekend.

‘Nog een Nintendo Direct op komst’

In maart zou er nu namelijk een Indie World-presentatie worden uitgezonden. Een maand later komt Nintendo met een nieuwe Direct. Wat voor vorm die heeft weet Brazil niet, maar verderop in dezelfde thread beweert de eigenaar van Universo Nintendo dat het een algemene Direct is. Uiteraard kunnen de plannen nog veranderen.
Wat in ieder geval vaststaat is dat er deze week een Nintendo Direct Partner Showcase is. Die is te zien op 21 februari om 15.00 uur. Hij duurt zo’n 25 minuten en zoals de naam doet vermoeden toont hij vooral games die niet door Nintendo zelf worden gemaakt of uitgegeven.