Nintendo dient patent in voor nieuw Switch dock

News
woensdag, 03 april 2024 om 11:00
nintendo switch 3953601 1920f1618299411
Geruchten over de Switch 2 gaan vooral over het apparaat zelf. Maar een nieuwe Switch betekent waarschijnlijk ook een nieuw dock. Mogelijk onthult een nieuw patent daar wat details over.
Het Dock van de Nintendo Switch is een enigszins eenvoudig apparaat. Hij stuurt videosignaal naar je tv, laadt je Switch op en is natuurlijk een heel makkelijke plek om je console te bewaren wanneer je hem niet gebruikt. Maar een nieuw patent omschrijft een handige nieuwe feature.
De HDMI- en USB-aansluitingen van het huidige dock wijzen namelijk maar één kant op, waardoor je gedwongen bent om hem op een bepaalde manier neer te zetten. Het nieuwe patent beschrijft een apparaat waarbij de aansluitingen op een draaibaar blok achterop het dock zitten. Zo kun je zelf kiezen aan welke kant je kabels uit het dock komen en heb je dus meer vrijheid voor cable management.

Krijgt de Switch 2 een nieuw dock?

De vraag is natuurlijk of deze draaibare aansluitingen een feature worden voor het Switch 2 dock. Hoewel het zeker handig zou zijn, is een patent niet altijd een garantie dat een feature wordt gebruikt of een product wordt gemaakt. Vaak worden patenten voor belangrijke features pas na de onthulling of release van een product gepubliceerd, al lijkt dit geen feature waar Nintendo bijzonder geheimzinnig over hoeft te doen.
Meer over het dock van de Switch 2 en over de console zelf zullen we horen wanneer de console wordt onthuld. Volgens de laatste berichten gebeurt dat mogelijk in juni. Intussen zijn er al specificaties van de Switch 2 uitgelekt.

Populair Nieuws