Xbox-vacature hint naar verdere overnames

News
maandag, 25 april 2022 om 17:00
f817aa8c 02c1 4ba9 84a8 20d357d52939f1605600404
Het regent de laatste tijd overnames in de game-industrie. Een aantal van de meest opvallende komen van de kant van Microsoft, dat op dit moment bijvoorbeeld hoopt Activision Blizzard voor een recordbedrag over te nemen. Een vacature wijst er nu op dat Microsoft niet de intentie heeft om met de overnames te stoppen.
In een recent gepubliceerde vacature is Microsoft op zoek naar een nieuwe manager voor M&A (mergers & acquisitions). Deze manager zou zich onder andere bezig houden met het zoeken naar kansen voor overnames op het gebied van content en technologie. Recente overnames van Double Fine, ZeniMax en Activision Blizzard worden genoemd als voorbeelden.
Van die drie waren vooral ZeniMax en Activision Blizzard grote klappers. Voor beide bedrijven heeft Microsoft recordbedragen neergeteld. Zo heeft Microsoft nu franchises als The Elder Scrolls en Fallout in handen. Als de deal met Activision Blizzard rondkomt kan bijvoorbeeld Call of Duty daar ook bij komen.

Veel overnames in de game-industrie

Microsoft is zeker niet de enige die zich veel bezighoudt met het overnemen van studio’s. Zo heeft Sony onlangs Bungie en Haven Studios overgenomen. Andere partijen zouden interesse hebben in een overname van Ubisoft.
Naast Microsoft heeft ook Sony aangegeven nog meer bedrijven te willen kopen. Geoff Keighley, bedenker van The Game Awards, geeft ook aan dat er dit jaar nog meer acquisities aankomen. PlayStation-baas Jim Ryan heeft ook al aangegeven dat er meer plannen zijn voor acquisities. Wie weet ziet het gaming-landschap er eind 2022 dus heel verrassend uit.