Jim Ryan: "PlayStation heeft nog meer overnames op de planning staan"

News
maandag, 04 april 2022 om 9:20
pexels kerde severin 5961216f1633603917
We kunnen de komende tijd nog meer overnames verwachten van PlayStation. Dat heeft niemand minder dan Jim Ryan, de CEO van Sony Interactive Entertainment, laten weten in de officiële PlayStation Podcast.
Het afgelopen jaar was al een periode waarin een enorm aantal game-studio’s en uitgevers zijn overgenomen. Zo heeft Microsoft niet alleen Bethesda en Zenimax overgenomen, maar is het ook bezig om Activision Blizzard binnen te hengelen. Sony heeft ondertussen teruggeslagen met overnames van onder andere Housemarque, Firesprite, Bluepoint en natuurlijk Bungie.
Het zal bovendien niet bij die overnames blijven. In de PlayStation Podcast geeft Jim Ryan namelijk aan dat Sony nog meer overnames op de planning heeft staan.
Welke ontwikkelaars of uitgevers PlayStation precies van plan is om over te nemen dat is niet bekend.

Wanneer houden de overnames op?

Nu er zoveel studio’s worden overgenomen door Sony en Microsoft, is het de vraag wanneer de overname-oorlog ten einde komt. Zelfs grote namen als EA en Ubisoft worden nu namelijk ook genoemd als mogelijke targets voor Sony en Microsoft. Op een gegeven moment zullen waarschijnlijk de waakhonden een stokje gaan steken, zo is het momenteel ook nog maar de vraag of de overname van Activision Blizzard door kan gaan.