Sony koopt Bungie voor 3,6 miljard dollar

News
dinsdag, 01 februari 2022 om 9:30
8f2d141dbfa9c1dd61befc2de0a92266b3e9a9d01f1643653587
Het is alweer tijd voor de volgende grote overname in de game-industrie. Zojuist heeft Sony namelijk op haar blog bekendgemaakt dat zij Bungie overneemt.
Sony heeft zojuist op haar blog bekendgemaakt dat zij Bungie, de ontwikkelaar van onder andere Destiny 2, overneemt. Met de overname is een bedrag van 3,6 miljard dollar gemoeid.

Sony kaapt Bungie onder neus van Microsoft weg

Volgens Sony zal er voor de spelers van Destiny 2 niks veranderen en zal de game gewoon beschikbaar blijven op meerdere platformen. Ook zou Bungie ook in de toekomst als onafhankelijke developer haar games op meerdere platformen uit mogen brengen. De overname is opvallend omdat Bungie in het verleden onderdeel was van Microsoft en aan de wieg gestaan heeft van één van Microsofts' grootste titels: Halo.
De overname is een volgende stap in de consolidatie die al een tijdje aan de gang is in de gaming-industrie. Niet lang geleden kondigde Microsoft al aan dat zij Activision Blizzard overnemen. Dat was tot nu toe de laatste in een inmiddels imposante reeks grote overnames. Microsoft heeft voor de grote uitgever wel iets meer moeten betalen, namelijk grofweg 69 miljard dollar.