Geoff Keighley: "Er komen meer grote overnames aan"

News
woensdag, 02 februari 2022 om 10:30
8f2d141dbfa9c1dd61befc2de0a92266b3e9a9d01f1643653587
Het is de laatste tijd oorlog in de game-industrie, met uitgevers en ontwikkelaars die worden overgenomen. Volgens Geoff Keighley kunnen we bovendien nog een aantal grote overnames verwachten.
Eerder deze week werd de game-industrie opnieuw opgeschrikt door de overname van Bungie door Sony. Dat nieuws komt niet lang na de aankondiging dat Microsoft van plan is om de uitgever en ontwikkelaar Activision Blizzard over te nemen. Het is duidelijk dat momenteel geen enkel gamebedrijf veilig is.
Dat blijkt ook uit een tweet van journalist Geoff Keighley. De presentator van The Game Awards claimt namelijk dat ‘er nog een aantal grote game-deals in de laatste fase van onderhandeling zijn’. Dat heeft hij gehoord van ‘meerdere mensen’. Die informatie is doorgaans vrij betrouwbaar, omdat Keighley veel bronnen heeft in de game-industrie.

Bungie niet de laatste overname voor Sony

De claim van Keighley komt bovendien overeen met een belofte die Jim Ryan, de CEO van PlayStation, heeft gedaan na de overname van Bungie. Volgens de topman is de Japanse uitgever namelijk niet klaar en zijn er ‘meer overnames in aantocht’.
Welke uitgever of ontwikkelaar het volgende slachtoffer zal zijn, dat blijft voorlopig nog even speculeren. Analisten gokken erop dat FIFA-ontwikkelaar EA zal worden overgenomen door Sony, maar aangezien de uitgever al een samenwerking heeft met Microsoft, kan het mogelijk ook om Ubisoft gaan.

Populair Nieuws