PlayStation neemt Haven Studios van Jade Raymond over

News
dinsdag, 22 maart 2022 om 9:30
playstation x haven studiosf1647936964
Het lijkt erop dat 2022 echt het jaar van overnames begint te worden. PlayStation heeft namelijk Haven Studios overgenomen. De ontwikkelaar gaat werken aan een nieuwe exclusieve multiplayer game voor de Playstation consoles.
Na de overname van Bungie door Playstation vorige maand, is het nu de beurt aan Haven Studios. Haven Studios is een nieuwe studio die vorig jaar is opgezet door Jade Raymond. Zij was producer voor verschillende Ubisoft titels zoals de eerste paar Assassin’s Creed games, Watch Dogs en Tom Clancy’s Splinter Cell: Blacklist. De rest van het team van Haven Studios is ook indrukwekkend te noemen, want het grootste deel bestaat uit game-industrie veteranen.
De overname van deze studio komt niet per se als een verassing. Vanaf het moment dat Raymond Haven Studios aankondigde, werkte de studio al nauw samen met Sony en PlayStation. Het bestaan van de nieuwe studio werd namelijk zelfs aangekondigd via een PlayStation blogpost en daarin werd meteen verteld dat Haven aan een nieuwe IP voor Playstation werkt.
Nu is er ook wat meer bekend geworden over de nieuwe PlayStation game waar Raymond en haar team aan werken. Het gaat namelijk om een ‘AAA multiplayer experience’. Dit is erg interessant, want PlayStation heeft namelijk niet veel multiplayer games die exclusief zijn voor de PS5 en PS4. Het lijkt er dus op dat PlayStation wat meer variatie gaat krijgen in haar exclusives.

Het jaar van overnames

De overname van Haven Studios is al de tweede overname van Playstation in 2022. Eerder kochten ze ook al Bungie, de maker van de Destiny games. Al hebben Playstation en Bungie verkondigd dat deze overname niet was om de games exclusief voor de PlayStation consoles te maken, maar eerder om de technologie en ervaring op het gebied van multiplayer games van Bungie te kunnen gebruiken.
Concurrent Microsoft heeft ook niet stil gezeten in de afgelopen maanden, die heeft namelijk in januari nog Activision gekocht, de uitgever van onder andere de Call of Duty games.

Populair Nieuws