Twitter komt met nog meer handige nieuwe functies

News
maandag, 25 april 2022 om 16:30
cell phone 1245663 1920f1631260646
Twitter is constant bezig zijn platform te verbeteren. Zo liet het bedrijf onlangs weten aan een edit-functie te werken. Daar komen nu nog een aantal handige functies bij.
Techblogger Jane Manchun Wong, die eind februari ook al een functie om jezelf te untaggen in een thread ontdekte, vond een ‘vibe’ functie op het social mediaplatform. Deze functie werkt net als een statusupdate. Twitter stelt je de vraag ‘wat ben je aan het doen?’, waarop gebruikers ruimte krijgen om zelf antwoord te geven op de vraag of kunnen kiezen uit een reeks bestaande opties. Zo kun je bijvoorbeeld aangeven wat je aan het eten bent, naar welke muziek je luistert, of welke game je speelt.
Dit is natuurlijk niet nieuw voor wie diensten als WhatsApp en Slack gebruikt. Ook de oude chatdienst MSN maakte gebruik van statusupdates.

Ondertiteling bij Twitter-video’s

Of de functie er ook daadwerkelijk komt is nog niet bekend. Twitter laat wel weten een andere functie momenteel te testen, namelijk ondertiteling bij video's. Een selectief aantal gebruikers op iOS krijgt vanaf nu een ‘CC’ knop boven in de rechterhoek van een video te zien.
Als je daarop klikt krijg je ondertitels bij de video. Klik je er daarna opnieuw op, verdwijnen de ondertitels weer. Deze nieuwe functie maakt het platform toegankelijker voor slechthorenden en doven. Wanneer de functie voor iedereen beschikbaar wordt is nog niet bekend.
Twitter werkt op dit moment dus ook aan een edit-functie. Het bedrijf zou er al sinds vorig jaar mee bezig zijn. De komende maanden wordt de functie eerst getest binnen de testomgeving van het maandabonnement Twitter Blue, 'om erachter te komen wat werkt, wat niet en wat er mogelijk is'.

Populair Nieuws