PS5 design op de schop om tekorten op te lossen?

  De PlayStation 5 vliegt al sinds de lancering als warme broodjes over de toonbank, maar toch kan Sony achter de schermen wel huilen. De PS5 voorraad is namelijk niet aan te slepen en iedere keer dat er wel wat consoles vrijkomen zijn deze direct weer uitverkocht. Nu stelt Sony's Chief Financial Officer (CFO) Hiroki Totoki een wel heel bijzondere oplossing voor: een nieuw PS5 design.

  Het grote probleem achter de schermen is dat er te weinig halfgeleiders zijn, een cruciaal onderdeel om de chips van de PlayStation 5 mee te maken. Daarmee liggen de problemen van Sony bij een externe leverancier, want de halfgeleiders worden altijd besteld. Totoki noemt tijdens een presentatie van het jaarverslag dan ook een alternatieve manier om het probleem te omzeilen.

  De topman stelt tijdens de presentatie hardop voor dat het PS5 design misschien gewoon anders moet om het probleem op te lossen. Tijdens de presentatie stelt de topman dat Sony "bijvoorbeeld een alternatief middel kunnen gebruiken of het design kunnen aanpassen." Vooral dat laatste doet stof opwaaien, omdat niet helemaal duidelijk is wat de CFO hiermee bedoeld.

  PS5 design compleet op de schop?

  Wie aan het design denkt van de PlayStation 5 ziet al snel de grote modem en focust dus op de buitenkant van de console. Toch lijkt de CFO eerder het interne ontwerp van de console te bedoelen als hij het over een nieuw design heeft. Hierdoor zou Sony bijvoorbeeld de kans krijgen om van andere onderdelen gebruik te maken die hetzelfde bewerkstelligen die wel daadwerkelijk geleverd kunnen worden. Hierdoor zou de voorraad van de PlayStation 5 tevens toenemen gezien de productie niet hoeft te wachten op halfgeleiders. Of het daadwerkelijk gaat gebeuren blijft voor nu alleen nog wel de vraag.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.