Dit is wat Epic Games betaalt voor gratis games

  Epic Games heeft een slimme manier van nieuwe en oude gebruikers vast te houden aan het platform. Dit wordt gedaan door goede games voor niets weg te geven aan de gebruikers. Door de rechtszaak die nu tussen Epic en Apple speelt komen er enkele bestanden naar buiten en krijgen we inzicht in hoeveel die games wel niet kosten voor Epic om gratis weg te geven.

  Epic weet flinke bedragen uit de kast te trekken om games te kopen of weg te geven. De exclusiviteitsdeals die Epic vaak aanbiedt, waren in totaal al 444 miljoen euro. Nu is er een gigantische lijst naar buiten gebracht in de rechtszaak tegen Apple en dit geeft ook aan hoeveel de ‘gratis games’ kosten voor Epic. Dit bedrag kwam uit op ruim 11 miljoen euro voor de games die tot nu toe gratis zijn uitgegeven. Zo waren er wel eens GTA V en Subnautica gratis te claimen in de digitale winkel.

  Op de lijst is te zien wanneer de startdatum van de actie is, hoe vaak de game is gedownload, wat de kosten zijn en hoeveel nieuwe Epic-accounts het heeft opgeleverd.

  Gratis bestaat natuurlijk niet

  Ergens is het heel logisch dat de ‘gratis games’ van Epic helemaal niet gratis zijn. Maar het is wel interessant om te zien hoeveel het bedrijf nou eigenlijk kwijt is en op welke data Epic afgaat als het aankomt op de acties. Er zijn ook maar drie franchises die meer dan één miljoen hebben gekost voor het bedrijf. Dit waren Subnautica, Batman Arkham en Mutant Year Zero.

  Er zijn natuurlijk nog veel meer games gratis uitgegeven van Epic, maar deze lagen voor Epic meer in de richting van tienduizenden euros dan miljoenen. Het blijven hoge bedragen, maar tegenover de 444 miljoen voor exclusiviteitsdeals, is het een koopje.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.