Epic Games betaalde bizar bedrag voor Borderlands 3 exclusiviteit

News
woensdag, 05 mei 2021 om 10:30
borderlands 3 vault huntersf1620200168
De rechtszaak tussen Apple en Epic Games blijven nieuwe documenten onthullen over de bizarre deals en prijzen die Epic heeft betaald voor exclusiviteitsdeals en gratis weg te geven games. Epic Games heeft voor de exclusiviteitsdeal voor Borderlands 3 maar liefst 115 miljoen euro uitgegeven om de game voor een half jaar enkel op de Epic Games Store te verkopen.
Simon Carless houd gebruikers op Twitter goed op de hoogte over de nieuwe documenten die Epic Games vrijgeeft tijdens de rechtszaak. Zo deelt hij nu dat er ruim 146 miljoen dollar (ongeveer 115 miljoen euro) is betaald voor de exclusiviteitsdeal van Borderlands 3. Het bedrag is in een aantal delen en onder een aantal voorwaarden overgemaakt. Er is 115 miljoen dollar uitgegeven aan de exclusieve rechten voor de PC versie van de game en voor 11 miljoen dollar is de Borderlands Handsome Collection naar het platform gekomen.
Het bizarre bedrag dat Epic Games heeft uitgegeven kwam natuurlijk niet zonder overeenkomst met Take-Two Interactive. Het contract beloofde dat Take-Two minimaal 80 miljoen dollar terug zou krijgen na de verkoop van de game, na nog geen twee weken had Epic Games dit behaald en is de deal dus een waar succes te noemen.

Hoeveel kosten andere games voor Epic?

Over andere spellen voor exclusiviteitsdeals wordt nog niet gesproken. Het enige aan uitgaven dat we tot nu toe in hebben kunnen zien zijn deze deal over Borderlands 3 en een aantal van de ‘gratis’ games. Borderlands 3 heeft al een torenhoog bedrag met zich meegebracht voor Epic Games, maar nu kan je je ook gelijk afvragen hoeveel Epic heeft moeten dokken voor een voorsprong met de release van Red Dead Redemption 2.