Wordt de F1 GP van Spanje een regenrace dit jaar?

News
donderdag, 01 juni 2023 om 17:30
si202205290893 newsf1655367350
Aankomend weekend is het tijd voor de F1 GP van Spanje. Mogelijk schijnt tijdens de race de zon niet en krijgen we te maken met een regenrace.
Regen wordt gezien als the great equalizer in de Formule 1. Op een natte baan hebben de karakteristieken van de auto een stuk minder invloed en komt het voornamelijk neer op de vaardigheden van de coureur. Daardoor zorgt regen vaak voor bizarre races, naast alle chaos waar een nat circuit normaal al voor zorgt natuurlijk.
Dat is afgelopen weekend weer duidelijk geworden tijdens de GP van Monaco, toen de helft van het veld door de straten van het prinsdom aan het glibberen was. Mogelijk worden F1-fans in korte tijd opnieuw getrakteerd op een regenrace.
Volgens het weerbericht is er namelijk een grote kans op regen tijdens de GP van Spanje. Op Weather.com is te zien dat er een kans van 60 procent is op buien voor bijna de hele dag. Op zaterdag tijdens de kwalificatie is er zelfs een kans van 70 procent op regen.

Nieuwe lay-out voor GP Spanje

Ondanks of er wel of geen regen is, zal de race in ieder geval anders zijn dan vorig jaar. Er is namelijk besloten om de lay-out van het Circuit de Barcelona-Catalunya aan te passen. De chicane in de laatste sector is weggehaald.
Door die verandering moeten er aankomende zondag meer inhaalacties zijn op het circuit. De chicane zorgde er namelijk voor dat er een gat kwam tussen twee auto’s, vlak voor het lange rechte stuk. Met een beetje mazzel krijgen we dus een spannende GP van Spanje aankomend weekend.

Populair Nieuws