Zo laat begint de F1 Grand Prix van Spanje

News
woensdag, 31 mei 2023 om 9:30
max verstappen finish f1 gp spanjef1653478865
Na een aantal stratencircuits is het nu weer tijd voor een traditioneel circuit in de Formule 1, namelijk het Circuit de Catalunya. Zo laat gaat aankomend weekend de F1 Grand Prix van Spanje van start.
Sommigen zullen misschien nog even moeten bijkomen van de spectaculaire kwalificatie en de chaotische race in Monaco, maar aankomend weekend is het alweer tijd voor de volgende Grand Prix. Het Formule 1-circus gaat terug naar Barcelona, het Circuit de Barcelona-Catalunya om precies te zijn.
Lange tijd werd in Spanje elk jaar de pre-season test gehouden, maar sinds de uitbraak van het coronavirus is dat evenement verplaatst naar Bahrein. Daardoor zien we tegenwoordig een stuk minder van het circuit, maar deze keer zal de baan er wel een stukje anders uitzien. Er is namelijk besloten om afscheid te nemen van de chicane in het laatste stuk van het circuit.
Dat zou een belangrijke verandering moeten zijn voor het circuit, dat door de jaren heen veel kritiek heeft gekregen voor saaie races. Mede doordat er weinig inhaalacties zijn, wat grotendeels op het conto geschreven kan worden van de chicane. Het langzame stukje zou namelijk de flow uit het circuit halen en vlak voor het lange rechte stuk zorgen voor een gat tussen de auto’s. Dat probleem is dit jaar dus opgelost.

Tijdschema GP Spanje

Het lijkt er dus op dat we in 2023 een stuk meer actie op de baan mogen verwachten. Je zal dan ook geen sessie van de Grand Prix van Spanje willen missen. Gelukkig kunnen we weer genieten van een ‘traditioneel’ Europees tijdschema. Zo ziet het tijdschema voor de Grand Prix van Spanje er dit jaar uit:

Populair Nieuws