‘Redfall team hoopte dat de game gecanceld werd’

News
donderdag, 01 juni 2023 om 16:30
redfall headerf1623841369
Onlangs kwam na lang wachten eindelijk Redfall uit. Maar de game kon niet aan de verwachtingen voldoen. Het blijkt dat dat voor veel leden van het team achter de game geen verrassing was.
Xbox heeft de laatste tijd niet al te veel exclusives gehad dus Redfall leek zeer welkom. Helaas viel de game bij de meeste critici en fans niet zo goed in de smaak. Naar verluidt zagen veel medewerkers van ontwikkelaar Arkane dat aankomen en hoopten ze zelfs dat Microsoft de game zou cancellen.
De ontwikkeling van Redfall begon in 2018, ruim voordat Microsoft eigenaar werd Bethesda en Arkane. Volgens Bloomberg was er direct weinig animo voor de game nadat die aan het team werd voorgelegd als een “multiplayer Arkane-game”. Veel medewerkers konden zich niet voorstellen hoe de single-player gameplay waar Arkane bekend om was zich zou vertalen naar een co-op game.
Er waren vervolgens ook te weinig mensen om de game te maken. Veel ontwikkelaars die single-player games wilden maken gingen weg, het bleek moeilijk om nieuw personeel aan te trekken en Bethesda gaf niet veel ondersteuning om werk te outsourcen. Nog maar driekwart van het personeel dat aan Prey (Arkane's vorige game) had gewerkt, werkte tegen de tijd dat Redfall af was nog steeds bij Arkane.

Redfall team hoopte op annulering vanuit Microsoft

Toen Arkane via de Bethesda-overname eigendom werd van Microsoft, zouden veel ontwikkelaars hebben gehoopt dat Microsoft de stekker uit Arkane zou trekken, of het project op de schop zou gooien zodat het een single-player game werd. In plaats daarvan liet Microsoft Arkane zijn gang gaan. Phil Spencer heeft eerder al aangegeven daar in ieder geval enige spijt van te hebben: hij vindt dat Xbox meer ondersteuning had kunnen en moeten bieden aan Arkane.

Populair Nieuws