WhatsApp test nieuwe AI feature

News
dinsdag, 15 augustus 2023 om 15:30
whatsappf1631522124
Bijna elke app heeft AI nodig, vinden de makers. Ook de apps van Meta gaan chatbots integreren. Maar WhatsApp is ook een heel andere feature aan het testen.
Eén beeld zegt meer dan duizend woorden, zegt men wel eens. Wellicht is dat ook de gedachte achter WhatsApp stickers. Met voorgebakken of zelfgemaakte stickers kun je reageren op berichten wanneer woorden tekortschieten, of als je ergens geen woorden aan vuil wil maken.
Het lijkt erop dat het binnenkort mogelijk wordt om een nieuwe sticker door AI te laten maken. WABetaInfo ontdekte een dergelijke feature in been bètaversie van WhatsApp. Het is onduidelijk welke AI daarvoor gebruikt wordt, maar het is al langer mogelijk om een kunstmatige intelligentie een plaatje te laten genereren.
WABetaInfo zegt dat je snel kunt zien of een sticker met AI gemaakt is. Maar er is niet vermeld waaraan je dat kunt zien. Mogelijk hebben ze een watermerk, of staat het er altijd met kleine lettertjes bij wanneer je een AI-sticker ontvangt of verstuurt. Het is nog niet bekend wanneer deze nieuwe feature voor het grote publiek wordt uitgerold.

AI stickers zoveelste nieuwe feature

Meta lijkt de laatste tijd wel bezig met een grote verbouwing van WhatsApp. Er zijn in de laatste maanden veel nieuwe features bijgekomen, aangekondigd of ontdekt in bètaversies. Onlangs kwam de app bijvoorbeeld met videoberichten en de mogelijkheid om een hele groep in een Discord-achtige voice chat te gooien.