WhatsApp introduceert videoberichten

News
vrijdag, 28 juli 2023 om 10:00
whatsappf1631522124
De meeste berichten die je krijgt via WhatsApp zijn waarschijnlijk nog gewoon tekstberichten. Maar je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een audiobericht. Nu komt er nog een optie bij.
Onlangs ontdekte WABetaInfo een nog niet uitgerolde WhatsApp-feature voor videoberichten. Die kon je maken en versturen via een werkwijze die vergelijkbaar was met audioberichten. De knop waarmee je voorheen spraakberichten opnam, zou gaan wisselen tussen spraakberichten en de nieuwe videoberichten.
Die videoberichten zijn nu aangekondigd en lijken precies zo te werken zoals WABetaInfo omschreef. De uitrol van deze feature is begonnen: binnen een week moet iedereen videoberichten kunnen versturen in WhatsApp. Meta-topman Mark Zuckerberg postte een voorbeeldvideo van de functie op Facebook, waarin te zien is dat video’s die je binnen WhatsApp maakt om de één of andere reden cirkelvormig zijn.
WhatsApp videoberichten mogen maximaal een minuut lang zijn. Ze worden, net als alle andere WhatsApp-berichten, verzonden met end-to-end versleuteling. Zo kunnen alleen jij en de ontvaner ze zien. Het afspelen staat automatisch op mute, dus als je je geluid meestal aan hebt staan, hoef je je geen zorgen te maken dat iedereen kan meegenieten.

Video’s versturen in WhatsApp blijft mogelijk

Het zal voor de meeste WhatsApp-gebruikers geen geheim zijn dat je allang video’s kon versturen via de app. Die moesten alleen vooraf opgenomen worden. De nieuwe video’s neem je rechtstreeks met WhatsApp op en moeten geschikter zijn voor spontane berichten, maar ze vervangen de oude video-opties niet.

Populair Nieuws