‘AI chatbots voor Instagram, WhatsApp lanceren snel’

News
dinsdag, 01 augustus 2023 om 17:00
whatsappf1631522124
Meta komt mogelijk al snel met AI-chatbots voor verschillende apps. Veel andere techreuzen bieden gebruikers al de mogelijkheid om met een bot te chatten. Facebook, WhatsApp en Instagram krijgen die mogelijkheid naar verluidt in september.
Volgens bronnen van Financial Times gaat Meta volgende maand al chatbots toevoegen aan haar platforms (via The Verge). Gebruikers van Facebook, Instagram en WhatsApp kunnen dan op nieuwe manieren aan aanbevelingen komen en via de chatbot zoeken naar informatie. De bots zouden verschillende persoonlijkheden krijgen.
Er zou bijvoorbeeld een persoonlijkheid zijn die reistips geeft in de stijl van een surfer. Een andere persoonlijkheid praat zoals Abraham Lincoln. Mogelijk zijn er nog veel meer persoonlijkheden, want een tijdje terug ging er al informatie rond over een Instagram-bot met zeker 30 persoonlijkheden.
De chatbots hebben twee belangrijke doelen voor Meta. Ten eerste kunnen ze zorgen dat gebruikers door met de bots te chatten meer tijd besteden in Meta’s apps. Verder laten ze ook zien dat Meta kan concurreren met ChatGPT en Google Bard.

Meta AI-chatbots vergaren ook data

Er is ook een keerzijde aan het gebruik van chatbots op Meta’s social media platforms. Meta heeft het er graag over hoe handig de bots zijn voor gebruikers, maar intussen zijn de bots ook een manier om meer over de gebruiker te weten te komen. Die informatie kan Meta weer helpen bij het verkopen van gerichte advertenties.