‘Call of Duty Modern Warfare 3 brengt geliefde feature terug’

News
dinsdag, 15 augustus 2023 om 16:00
modern warfare 3f1691481546
In langlopende franchises is elke verandering een risico. Daar kwam Activision bijvoorbeeld ook achter met de huidige Modern Warfare-reeks, toen spelers niet blij waren met het schrappen van een feature. Het lijkt er nu op dat die feature weer terugkomt in Modern Warfare 3.
Het was in Call of Duty lange tijd gebruikelijk dat je een vijand op de minimap kon zijn wanneer hij of zij een wapen afvuurde. Tenzij het wapen was gedempt verscheen diegene dan namelijk op de kaart als een rode stip. Het was voor veel mensen een manier om erachter te komen waar de vijand uithing.
Maar in Modern Warfare (2019) en Modern Warfare 2 (2022) ontbrak deze feature. Infinity Ward wilde spelers “niet straffen” voor het gebruiken van hun wapen. Veel spelers waren het alleen niet eens met de verandering of de redenering van de ontwikkelaar.
Die spelers lijken hun zin te krijgen: CharlieIntel meldt dat de rode stip op de minimap weer terug is in Modern Warfare 3. Dat lijkt bevestigd via de marketingcampagne die momenteel loopt rondom de game, waarbij spelers SMS-berichten kunnen ontvangen over Modern Warfare 3. Het is mogelijk om het onderstaande screenshot te faken, maar CharlieIntel plaatst doorgaans niet bewust onjuiste informatie.

Call of Duty Modern Warfare 3 reveal staat voor de deur

Of de rode stip inderdaad terug is, weten we mogelijk al snel. Er staat voor later deze week namelijk een grote reveal op de planning. De game wordt op 17 augustus uit de doeken gedaan in Call of Duty Warzone.