WhatsApp komt met nieuwe voice chats

News
maandag, 07 augustus 2023 om 16:30
whatsappf1631522124
WhatsApp dient voor de meeste mensen vooral als manier om tekstberichten te versturen. Maar audio is al langere tijd ook een optie: je kunt zelfs bellen via de app. Nu is WhatsApp bezig aan de uitrol van een nieuwe manier om dat te doen.
Als je onderdeel bent van een WhatsApp-groep, zie je daarin binnenkort mogelijk een nieuwe feature. WABetaInfo meldt namelijk dat een nieuwe bèta van WhatsApp voor Android voice chats toevoegt. Het is ook mogelijk dat de feature al beschikbaar is voor sommige gebruikers met een niet-bèta versie op hun telefoon.
Het is in principe al langer mogelijk om met een hele WhatsApp-groep tegelijk te bellen, maar de voice chat feature werkt iets anders. In plaats van dat elk lid van de groep daadwerkelijk gebeld wordt, krijg je een stille notificatie te zien wanneer iemand de voice chat functie activeert. Daarna kunnen deelnemers er op elk gewenst moment in of uit, waarin de nieuwe functie lijkt op de voice channels van bijvoorbeeld Discord.
De gesprekken zijn end-to-end versleuteld zodat alleen de deelnemers ze kunnen horen. De voice chat sluit automatisch als er langer dan 60 minuten niemand iets heeft gezegd. Leden van de groep kunnen indien gewenst meteen weer een voice chat beginnen.

Ook nieuwe videoberichten in WhatsApp

WhatsApp komt de laatste tijd met veel nieuwe updates. Er is bijvoorbeeld een nieuwe functie om videoberichten te versturen. Deze worden in WhatsApp opgenomen en meteen verstuurd, zoals dat ook werkt bij spraakberichten. Het is de bedoeling dat ze spontaner overkomen dan wanneer je een video vooraf opneemt en vervolgens verstuurt.