WhatsApp jaagt trend na met nieuwe feature

News
maandag, 12 juni 2023 om 15:30
whatsappf1631522124
WhatsApp is flink aan het veranderen. In de afgelopen weken zijn heel wat nieuwe features aangekondigd of uitgelekt. Nu laat Meta weten dat er ook gewerkt wordt aan een AI chatbot.
In de afgelopen maanden komen de AI chatbots als paddenstoelen uit de grond. Het succes van ChatGPT heeft verschillende techreuzen aan het denken gezet en onder andere Microsoft en Google zijn bezig met chatbots. Ook verschillende social media apps zoals TikTok, Instagram en Snapchat krijgen of hebben een AI bot.
Meta-topman Mark Zuckerberg heeft medewerkers nu laten weten wat Meta van plan is met kunstmatige intelligentie. Hij noemt daarbij dat er een chatbot komt voor WhatsApp en Facebook Messsenger. Deze kunnen meerdere persoonlijkheden hebben, net zoals de bot voor Instagram die eerder uitlekte.
Verder liet Zuckerberg weten dat Instagram nog meer AI-integratie krijgt dan alleen een chatbot. Zo kunnen gebruikers foto’s bewerken door te beschrijven hoe ze willen dat hij eruit komt te zien. Op een vergelijkbare manier kunnen Messenger-gebruikers nieuwe emoji-stickers maken.

AI verre van enige nieuwe WhatsApp feature

Zoals gezegd krijgt WhatsApp de komende tijd veel nieuwe features. Zo worden er nu “Channels” getest, waarmee publieke figuren updates kunnen sturen aan gebruikers die daar niet op kunnen reageren. In een nieuwe bèta is het ook mogelijk om foto’s in een hogere kwaliteit te versturen. Er wordt zelfs beweerd dat de app gebruikersnamen krijgt, zodat je beter vindbaar bent en niet altijd je telefoonnummer hoeft te laten zien.

Populair Nieuws