PIN storing treft ING klanten hard

News
maandag, 12 juni 2023 om 15:53
storingf1623744697
Betalen lijkt momenteel een stuk minder makkelijk dan de bedoeling is. Via Allestoringen komen veel meldingen binnen van een PIN storing. Met name ING klanten lijken er veel last van te hebben.
Betalen met je pasje lijkt niet helemaal naar behoren te lopen. Er wordt veel melding gemaakt van een storing met het PIN-systeem. Er is een piek te zien van ruim 600 meldingen op Allestoringen. Ook bij veel banken is op dezelfde tijd een grote piek te zien, waarbij ING eruit springt met een piek van zo’n 1200 meldingen.
Wat er precies aan de hand is, is helaas onduidelijk. ING maakt bijvoorbeeld geen melding van de storing. Aangezien het probleem momenteel bij PIN lijkt te liggen is dat natuurlijk niet helemaal onlogisch. Hoe het komt dat er bij ING zoveel meer meldingen zijn dan bij bijvoorbeeld ABN AMRO of Rabobank, terwijl alles met elkaar te maken lijkt te hebben is ook niet duidelijk.

Wanneer is de storing weer voorbij?

Het lijkt er gelukkig op dat alle problemen van korte duur zijn. Er is bij zowel PIN als ING als alle andere banken weer een dalende lijn te zien. Dat doet vermoeden dat je binnenkort weer zonder problemen bij de pinkassa terecht kan.
Uiteraard kan er nog een tweede piek volgen. In dat geval komt er misschien ook meer duidelijkheid: het gebeurt vaak dat een verklaring pas komt als een storing een tijdje duurt. Zoals het er nu naar uit ziet valt het alleen erg mee en is er uiteindelijk een storing geweest van ongeveer een uur.