Instagrams antwoord op Twitter uit de doeken gedaan

News
vrijdag, 09 juni 2023 om 14:00
In mei doken er geruchten op dat Instagram zou werken aan een eigen Twitter-achtige app. Die applicatie is nu officieel uit de doeken gedaan door Meta.
Sinds vorig jaar is Twitter officieel in handen van Elon Musk, nadat de excentrieke miljardair er maar liefst 41 miljard euro voor had uitgetrokken. Na de overname zijn er veel veranderingen geweest, waar veel gebruikers en adverteerders niet blij mee zijn. Er is dan ook al een tijdje een flinke exodus gaande van het social media-platform.
Dat laatste biedt opties voor andere platformen, die hun kans schoon zien om met hun eigen versie van Twitter te komen. Zo heeft Instagram nu een ‘antwoord op Twitter’ laten zien, zo meldt The Verge. De projectnaam voor de app is momenteel Project 92, maar de publieke naam zal mogelijk Threads worden.

Een veilig en stabiel platform

Volgens Chris Cox, chief product officer bij Meta, is de app gemaakt door een oproep van gebruikers die voorheen op Twitter zaten. “We hebben gehoord van content creators en publieke figuren die geïnteresseerd zijn in een platform dat op een verstandige manier wordt beheerd en waarvan ze geloven dat ze erop kunnen vertrouwen voor distributie.”
Daarbij refereert Cox duidelijk naar het beleid op Twitter onder Elon Musk, dat bijna wekelijks lijkt te veranderen. Het doel voor de nieuwe app van Instagram is om het zo ‘veilig, betrouwbaar en gebruiksvriendelijk’ mogelijk te maken, zodat content creators een ‘stabiele plek hebben om te groeien’.
Volgens Cox zijn er al een aantal grote namen overgehaald om Project 92 te gaan gebruiken. Daarnaast worden er ook nog gesprekken gevoerd met Oprah en de Dalai Lama.