‘Ook Instagram komt met AI chatbot’

News
donderdag, 08 juni 2023 om 11:30
instagramf1667226124
Het lijkt wel alsof elk bedrijf een eigen AI chatbot nodig heeft. Meta lijkt bijvoorbeeld ook mee te gaan doen. Instagram lijkt een eigen chatbot te krijgen. In tegenstelling to veel andere bots krijgt deze meerdere persoonlijkheden.
Het ziet ernaar uit dat Instagram-gebruikers binnenkort gebruik kunnen maken van een AI chatbot. Ontwikkelaar en leaker Alessandro Paluzzi deelt op Twitter een screenshot die de functie uitlegt. De bot kan, zoals veel AI chatbots, vragen beantwoorden en advies geven.
Een andere feature van de bot is dat je kunt kiezen welke persoonlijkheid hij gebruikt. Dat is niet per se een unieke feature van deze AI, want er zijn bots die juist als doel hebben om specifieke personages na te bootsen. Maar de meeste chatbots die worden ingebouwd in apps of zoekmachines hebben maar één persoonlijkheid.
Instagram heeft de bot zelf nog niet aangekondigd, maar het platform zou zeker niet de eerste social media app zijn die een chatbot maakt. Snapchat heeft er bijvoorbeeld al één. Het lijkt er ook op dat TikTok een bot gaat toevoegen, genaamd Tako.

‘Instagram gaat ook strijd aan met Twitter’

Het lijkt erop dat Instagram meerdere grote toevoegingen krijgt. Naast een AI chatbot zou er bijvoorbeeld ook een extra app komen, die eenzelfde soort ervaring biedt als Twitter, maar gewoon gebruik maakt van je bestaande Instagram account. Dat is ook nog niet aangekondigd door Meta, maar naar verluidt lanceert die app deze zomer nog.