‘Foto’s in WhatsApp zijn straks veel mooier’

News
woensdag, 07 juni 2023 om 14:30
whatsappf1631522124
Als je regelmatig foto’s stuurt via WhatsApp is een nieuwe feature waar aan gewerkt wordt iets voor jou. De bètaversie van de app zou nu namelijk een mogelijkheid bieden om foto’s in HD te versturen. Die optie zou bovendien al snel verder worden uitgerold.
Gesprekken in WhatsApp hoeven zich natuurlijk niet te beperken tot tekst. Je kunt elkaar ook foto’s sturen, bijvoorbeeld van je vakantiebestemming of je kat. Die foto’s worden alleen wel gecomprimeerd om te besparen op de data die het kost om er één te versturen of te ontvangen.
Maar als je echt een heel mooi plaatje hebt kun je dat voortaan in HD versturen. Social media-expert Matt Navarra ontdekte dat er nu een knop is om die optie te selecteren wanneer je een foto toevoegt aan een bericht. Volgens WABetaInfo wordt de feature nu getest op iOS en Android.

HD foto’s in WhatsApp nog steeds gecomprimeerd

Het is overigens niet zo dat de foto’s die je in HD verstuurt in hun originele kwaliteit aankomen bij de ontvanger. Er wordt nog steeds een lichte mate van compressie toegepast. Als je een HD foto ontvangt kun je dat direct zien aan de thumbnail van de foto.
Het is nog niet bekend wanneer iedereen met deze nieuwe feature aan de slag kan. Verwacht wordt dat hij in de komende weken wordt uitgerold, maar hij is nog niet aangekondigd door Meta. Overigens is er geen vergelijkbare feature op komst voor video’s.