Tears of the Kingdom verbergt onverwachte feature

News
maandag, 12 juni 2023 om 14:30
tears of the kingdom armf1683724728
Zelda: Tears of the Kingdom">The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom is nu een maand uit, wat voor veel games genoeg tijd zou zijn om alles te ontdekken. Maar Tears of the Kingdom blijft spelers verbazen. Het blijkt bijvoorbeeld dat je geheel onverwacht muziek kunt maken in de game.
Tears of the Kingdom ligt vol met zogenaamde Zonai Devices, die je aan elkaar kunt plakken om handige bouwwerken te maken. Veel fans gaan daar helemaal los mee en zoeken de grenzen op van wat mogelijk is. Daarbij wordt ook nog wel eens een overwacht nut voor één van de Zonai Devices ontdekt: een kookpot bleek bijvoorbeeld ook bruikbaar als vering voor voertuigen.
Nu is ook een bijzondere eigenschap van de Stake ontdekt. Dit Zonai Device kun je in de meeste voorwerpen verzinken zodat je er vervolgens iets anders aan vast kunt maken. Op die manier kun je bijvoorbeeld iets aan een plafond of muur vastmaken. Het blijkt alleen dat ze ook dienst kunnen doen als muziekinstrument.
Wanneer je een Stake raakt met een wapen maakt hij namelijk een geluid en dat geluid verandert van toonhoogte afhankelijk van hoe diep je de Stake in de grond laat zakken en door meerdere Stakes aan elkaar vast te maken kun je nog meer toonhoogtes creëren. Door meerdere Stakes op een rij te zetten en door bijvoorbeeld een laser op een wiel te laten raken, kun je dus muziek maken. In de onderstaande Tweet is bijvoorbeeld Megalovania uit Undertale te horen.

Tears of the Kingdom kent talloze geheimen

Het maken van muziek is niet bijzonder nuttig in de game, maar natuurlijk wel leuk. Het lijkt goed mogelijk dat het nog jaren duurt voor alles is ontdekt in Tears of the Kingdom, aangezien er tot vlak voor de release van de game nog altijd geheimen werden gevonden in voorganger Breath of the Wild. Met name speedrunners zijn altijd op zoek naar geheimen en glitches, want hoewel het wereldrecord al aanzienlijk sneller is dan bij lancering, is het nog aardig langzaam vergeleken met Breath of the Wild.