'WhatsApp krijgt zeer onverwachte feature'

News
donderdag, 25 mei 2023 om 18:00
whatsappf1631522124
WhatsApp is op meerdere apparaten te gebruiken, maar de telefoon blijft het belangrijkste apparaat voor veel gebruikers. Een telefoonnummer is dan ook van groot belang voor je WhatsApp account. Maar het lijkt erop dat WhatsApp een alternatief krijgt voor telefoonnummers.
WhatsApp test momenteel een nieuwe feature die gebruikers een gebruikersnaam laat instellen, meldt WABetaInfo. Je kunt momenteel al een naam instellen, maar die hoeft niet uniek te zijn. Maar er is nu een test voor een unieke gebruikersnaam waarmee je ook gevonden kunt worden in de app.
De exacte functionaliteit van deze gebruikersnaam is nog niet bekend. Het kan zijn dat je door een gebruikersnaam in te stellen een chat kan beginnen zonder je telefoonnummer prijs te geven. Het lijkt ook aannemelijk dat je een persoon kunt vinden via een gebruikersnaam als je het nummer van die gebruiker niet weet.
Maar het is bijvoorbeeld nog even de vraag of je ook kunt beslissen dat niet iedereen die jouw gebruikersnaam op één of andere manier bemachtigt je een bericht kan sturen. Ook is het niet bekend of je een account kunt maken met alleen een gebruikersnaam en dus geen telefoonnummer. Het enige dat WABetaInfo op dit moment zeker weet is dat gesprekken die via een gebruikersnaam begonnen zijn evengoed encryptie hebben, net als alle andere WhatsApp gesprekken.

Wanneer kun je een gebruikersnaam instellen bij WhatsApp?

De nieuwe feature is momenteel alleen nog te vinden in testversies van de app. Het is niet bekend wanneer WhatsApp moederbedrijf Meta van plan is om de feature te lanceren. De laatste tijd krijgt WhatsApp wel verschillende nieuwe features, dus het kan zijn dat ook deze relatief snel uitrolt.