WhatsApp aapt concurrentie na met nieuwe feature

News
donderdag, 08 juni 2023 om 14:30
whatsappf1631522124
WhatsApp is de laatste tijd flink aan het veranderen. Er zijn veel nieuwe features aangekondigd of ontdekt in bètaversies van de app. Nu komt WhatsApp met een nieuwe feature die wel erg lijkt op een functie van een concurrent.
Binnenkort komt WhatsApp met een nieuwe feature genaamd Channels. Dat zijn een soort groepen waarin gebruikers updates kunnen ontvangen van bedrijven, overheden en publieke figuren. Ze kunnen die alleen ontvangen en er dus niet op reageren in het kanaal.
Het is een feature waar WhatsApp-gebruikers volgens Meta al jaren om vragen en die erg lijkt op iets dat concurrent Telegram al jaren doet. De feature maakt WhatsApp wat meer een social media app dan één die puur gericht is op chats. Channels worden nu getest in Colombia en Singapore, waarna ze in de komende maanden wereldwijd worden uitgerold.

Hoe werken WhatsApp channels?

Gebruikers kunnen in een apart tabje zoeken op Channels waarvan ze updates willen ontvangen, of via een speciale link uitgenodigd worden. Andere gebruikers in een Channel kunnen je telefoonnummer niet zien en ook het nummer en de profielfoto van de admin van het kanaal zijn niet zichtbaar. Om het publiek zo groot mogelijk te houden is er standaard geen end-to-end encryptie, maar WhatsApp erkent dat dat in sommige situaties wel handig kan zijn en onderzoekt de mogelijkheid om het later als optie toe te voegen.
Het is niet zo dat iedereen alle Channels kan vinden. Als je een Channel beheert dat maar voor een kleinere groep bedoeld is, kun je ervoor kiezen om het niet zichtbaar te maken in de tab waarin je naar Channels kan zoeken. Berichten in Channels verdwijnen na 30 dagen, of eerder als de beheerder dat zo instelt.

Populair Nieuws