Tomb Raider Box Art Set tijdelijk te koop voor liefdadigheidsactie

News
donderdag, 17 februari 2022 om 8:30
tomb raiderf1594209202
Ter ere van het 25-jarig bestaan van Tomb Raider en Lara Croft kun je tijdelijk een vernieuwde box art set aanschaffen. De opbrengsten gaan naar de organisatie Girls Make Games.
De box set bestaat uit 15 prints van opnieuw ontworpen Tomb Raider-box art. Deze prints zijn gemaakt door veertien artists van over de hele wereld, ieder met een eigen unieke stijl en de volledige vrijheid om hun eigen draai te geven aan de originele box arts. De prints zijn dan ook getekend in uiteenlopende stijlen van comics en anime tot realisme en surrealisme. ‘’Welk genre of medium ook, als 25-jarig popcultuur-icoon is Lara Croft onmiddellijk herkenbaar in deze ongelooflijke serie art,’’ aldus Scot Amos, studiohoofd bij Crystal Dynamics.
De set is exclusief verkrijgbaar in de Square Enix Store voor €48,99. Met je aankoop steun je Girls Make Games, een organisatie die zich inzet op het inspireren van de volgende generatie game-ontwerpers, -makers, en -techneuten. Ook Tomb Raider-ontwikkelaar Crystal Dynamics spant zich in om ondervertegenwoordigde groepen aan te moedigen de game-industrie in te gaan:

Wat is Tomb Raider?

De Tomb Raider-franchise bestaat dus 25 jaar en heeft wereldwijd meer dan 85 miljoen games verkocht. In de games speel je als archeologe Lara Croft, die op zoek is naar verloren schatten. De games leidden ook tot verschillende films, comics en boeken. Binnenkort kunnen we ook een animatieserie op Netflix aan dit rijtje toevoegen.