The Queen’s Gambit seizoen 2 onwaarschijnlijk

News
woensdag, 03 maart 2021 om 14:30
the queens gambit season 1 end game 1755684 00 06 58 00 418020rf1614759981
The Queen’s Gambit was een waar succes voor streamingdienst Netflix. De serie heeft zelfs 62 miljoen kijkers behaald en die teller loopt gewoon nog op. Dat maakt het één van de best bekeken shows van 2020. Toch was het een limited serie en waren er origineel geen plannen geweest voor een tweede seizoen. Wilt hoofdrolspeelster Anya Taylor-Joy een nieuw seizoen?

Golden Globes

Het schaakdrama die in 2020 uitgekomen was, is flink in de prijzen gevallen tijdens de jaarlijkse uitreiking van de Golden Globes. Zo heeft The Queen’s Gambit een Golden Globe gewonnen voorBest Limited Series, Anthology TV Series, or TV Movie’. Tevens heeft Anya Taylor-Joy, die de rol van Beth speelde in de serie, een Golden Globe gewonnen voor beste actrice in dezelfde categorie.
Het acteerwerk van Anya-Taylor Joy is flink geprezen op social media en men heeft schaken nog nooit zo leuk gevonden. Het is dan ook niet gek dat veel fans smachten naar een tweede seizoen van The Queen’s Gambit. Zien de makers en de cast van de hitshow dat wel zitten?

The Queen's Gambit seizoen 2

Vlak na de uitreiking van de Golden Globes ging Anya Taylor-Joy in gesprek met ET over de uitreiking en of er enige mogelijkheid is dat er een seizoen 2 van The Queen’s Gambit komt.
Zo zegt de actrice dat ze het enorm leuk zou vinden om met het team van de serie opnieuw samen te werken voor een tweede seizoen, maar dat het gehele team van The Queen’s Gambit nooit na had gedacht over een vervolg. Zo zegt Anya dat Beth is gegroeid in de serie en dat ze uiteindelijk op een goede plaats terecht is gekomen. Een tweede seizoen kan dit dus compleet veranderen.
schermafbeelding 2020 11 25 om 084055f1632223363
Anya geeft wel aan dat ze het een eer vond om zo’n sterk, maar complex en interessant karakter als Beth te mogen spelen. Een tweede seizoen is dus onwaarschijnlijk, maar zeg nooit nooit.