The Crown grote winnaar bij Golden Globes 2021

News
maandag, 01 maart 2021 om 15:00
De Golden Globes zijn gisteren, coronaproef, uitgereikt aan de grootste filmsterren. Veel mooie pareltjes waren genomineerd, maar toch was er één serie die als winnaar uit de bus kwam. The Crown sleepte maar liefst vier Golden Globes in de wacht. Welke prijzen heeft deze serie precies gewonnen?

In de prijzen bij de Golden Globes

Emma Corrin, die Princess Diana speelde in The Crown, heeft een Golden Globe gewonnen voor ‘Best Performance by an Actress In A Television Series-Drama’. Haar rol als Diana werd enorm veel besproken op internet. Zelfs het Britse Koningshuis had wat te zeggen over The Crown. Volgens de koninklijke familie zijn er namelijk dingen in de serie gebaseerd op fictie en niet op de waarheid. Waarschijnlijk kwamen ze met deze verklaring door de verschijning van Princess Diana, wat een pijnlijk verhaal blijft in de geschiedenis van het Britse koningshuis.
Ook hebben The Crown sterren Josh O’Connor, voor de rol van Prince Charles, en Gillian Anderson, voor de rol van Margaret Thatcher, een Golden Globe binnengesleept voor hun deel in de populaire Netflix-serie. The Crown heeft nog een Golden Globe gewonnen voor ‘Best Television Series-Drama’. Hiermee komt de teller van Golden Globes op vier te staan en zijn ze duidelijk de grote winnaars van de avond.
the crownf1637319882

Seizoen vier van The Crown

Het vierde seizoen van The Crown is de populairste tot nu toe. In de vorige drie seizoenen ging het vooral over de heerschappij van Queen Elizabeth. Maar als Princess Diana haar opwachting maakt in seizoen 4, ligt de focus vooral op het verhaal van Charles, Diana en hun huwelijk. De serie laat zien hoe het huwelijk tussen het tweetal verliep en de verschillende schandalen waar Charles in verwikkeld raakte. Ook kunnen we de populariteit van 'The People’s Princess’ zien groeien, als Diana op reis gaat naar Australië en enorm geliefd is onder de bevolking.
Tevens kunnen we Gillian Anderson zien schitteren als de eerste vrouwelijke premier van het Verenigd Koninkrijk. Deze rol heeft zij zo goed gespeeld dat ze daarvoor dus een Golden Globe heeft gewonnen. Vind jij dat de cast van The Crown deze Golden globes verdiend hebben? Laat het weten in de reacties!

Populair Nieuws