Makers The Queen’s Gambit zijn bezig met nieuwe serie

News
donderdag, 10 december 2020 om 14:30
schermafbeelding 2020 11 25 om 084512f1613995905
Sinds eind oktober kunnen we genieten van de Netflix miniserie The Queen’s Gambit. En dat deden we ook massaal, want de serie werd in de eerste maand al ruim 62 miljoen keer bekeken is nu al de best bekeken miniserie op Netflix ooit. Heb je de miniserie nu al helemaal uitgekeken? Goed nieuws! De makers van The Queen’s Gambit zijn namelijk bezig met een nieuwe serie.

Krijgt The Queen’s Gambit een opvolger?

De regie van The Queen’s Gambit lag namelijk in handen van Scott Frank en diezelfde Scott Frank gaf in een podcast aan bezig te zijn met een nieuw project, samen met Anya Taylor-Joy. En Anya Taylor-Joy speelde in The Queen’s Gambit de absolute hoofdrol, ze speelde namelijk het schaaktalent Beth Harmon. Het duo is bezig met een verfilming van het boek Laughter in the Dark van Vladimir Nabokov. Wordt deze nieuw serie net zo’n succes als The Queens Gambit?

Het succes van The Queen’s Gambit

The Queen’s Gambit is sinds eind oktober te zien op Netflix en is zoals we net al aangaven een gigantisch succes. Het psychologische drama speelt zich af in de jaren ’50 en ’60 in de Verenigde Staten en volgt het verhaal van Beth Harmon. Harmon verliest op jonge leeftijd haar ouders en komt daarna in een weeshuis terecht. Harmon blijkt alleen al snel erg goed te kunnen schaken en zeker wanneer ze geadopteerd wordt breek ze snel door. Alleen hoe ouder Harmon wordt, hoe minder ze zich focust op het schaken en hoe meer ze zich richt op de nodige alcoholische versnaperingen.

Heath Ledger in The Queen’s Gambit

The Queen’s Gambit is even als Laugther in the Dark ook gebaseerd op een roman. Namelijk op het gelijknamige boek van Walter Tevis uit de jaren ’80. In 2008 was er overigens al bijna een film van uitgekomen met niemand minder dan Heath Ledger (bekend als The Joker in The Dark Knight). De film ging alleen vanwege het plots overlijden van diezelfde Ledger op het laatste moment niet door.