The Last of Us kijker ontdekt fout in de serie

News
dinsdag, 21 februari 2023 om 14:30
bella ramseyf1673952424
In het filmen en monteren van een tv-serie gaat veel werk zitten. Daarbij let iedereen natuurlijk scherp op, maar er wil nog wel eens een foutje doorheen glippen. Dat lijkt ook het geval in The Last of Us.
HBO is er zonder meer in geslaagd om het verhaal van The Last of Us goed te vertalen naar een tv-serie. De serie trekt veel kijkers, maar dat kan ook een klein nadeel hebben. Want hoe meer kijkers je hebt, hoe groter de kans dat je op je kleinste foutjes gewezen wordt.
Dat gebeurt nu ook met de nieuwste aflevering van The Last of Us. Deze is weer sterk ontvangen, maar een oplettende kijker heeft ontdekt dat er iets in beeld is dat er niet zou moeten zijn. De crew van de serie is namelijk zichtbaar in de aflevering.
Het shot waarin de crew te zien is, zit rond 14 minuten en 4 seconden in de aflevering. Linksonder in beeld kun je, als je heel goed kijkt, wat mensen onder een boom zien staan, die duidelijk niet bij het verhaal horen. Het is eigenlijk best moeilijk te zien, maar helaas is het vaak moeilijk om over een fout heen te kijken als je hem eenmaal hebt gezien.

The Last of Us brengt niet de eerste fout van HBO

Het begint overigens een beetje een patroon te lijken dat veel HBO-series ergens een fout bevatten. Game of Thrones kende natuurlijk de beruchte Starbucks beker en in House of the Dragon had Koning Viserys meer vingers dan de bedoeling was. Ook buiten HBO worden soms fouten gemaakt, bijvoorbeeld met een zichtbaar crewlid in The Mandalorian. Deze fouten worden vaak digitaal gefixt nadat ze bekend worden.