Google Chrome komt eindelijk met oplossing voor langlopend probleem

News
dinsdag, 21 februari 2023 om 14:00
smartphone google chromef1676981681
Google Chrome is met afstand de meest populaire browser ter wereld. Het programma van Google heeft alleen wel een bekend probleem, maar daar is nu eindelijk een oplossing voor gevonden in de nieuwe versie van de app.
Eén van de eerste dingen die mensen vaak doen wanneer ze een nieuwe PC of laptop hebben gekocht is het installeren van Google Chrome. De browser werkt voor veel gebruikers fijner dan de concurrentie, zoals Microsoft Edge, en is dan ook enorm populair. De market share van Google Chrome was afgelopen maand maar liefst 65 procent, met alleen Safari dat enigszins in de buurt komt 18 procent.
Ondanks de populariteit kampt Google Chrome wel al jarenlang met een probleem. De browser staat er namelijk om bekend dat het een echte memory hoarder is. Als je meerdere tabbladen open hebt staan, dan kan de hoeveelheid RAM die Chrome in beslag neemt snel omhoog schieten.
Het heeft even geduurd, maar het lijkt erop dat Google er eindelijk een oplossing voor heeft gevonden. De nieuwe versie van de browser, genaamd Chrome 110, voegt namelijk een aantal nieuwe tools toe om je geheugen te managen. Dat meldt The Verge.

Hoe werken de nieuwe tools?

De twee nieuwe features die je tot je beschikking krijgt heten Memory Saver en Energy Saver. Eerstgenoemde zorgt ervoor dat alle Chrome tabs die niet in gebruik zijn kunnen snoozen om meer RAM vrij te maken voor intensieve taken en een soepele ervaring in de browser. De tabs zullen wel gewoon blijven staan en kunnen opnieuw geladen worden wanneer dat nodig is.
Energy Saver zorgt er juist voor dat alle activiteiten op de achtergrond in een browser, van visuele animaties van een website tot aan video’s, uitgeschakeld kunnen worden. Dat moet ervoor zorgen dat Chrome minder accu verbruikt van je laptop.
Volgens Android Police worden de updates voor Google Chrome nu wereldwijd uitgerold. Wanneer je precies de update kan installeren, dat hangt af van wanneer je aan de beurt bent.

Populair Nieuws