HBO Max gaat House of the Dragon veranderen

News
donderdag, 08 september 2022 om 12:00
paddy considine as king viserys targaryenf1649836138
Het duurde niet lang voordat House of the Dragon een vrij zichtbare fout bevatte. Al bij aflevering drie beleefden veel kijkers flashbacks naar de beruchte Starbucks-beker uit Game of Thrones. Gelukkig gaat HBO deze fout meteen aanpakken.
In aflevering 3 van House of the Dragon had koning Viserys Targaryen twee groene vingers. Dat was niet omdat hij met ongeveer 20 procent van zijn wezen van tuinieren houdt, maar omdat acteur Paddy Considine al zijn vingers heeft, terwijl Viserys er twee mist. Considine draagt groene bedekking over die twee vingers zodat het effectenteam ze digitaal kan verwijderen.
Dat was in aflevering 3 alleen niet in alle shots gebeurd en fans spotten al snel dat er iets geks ‘aan de hand’ was. Bronnen van The Hollywood Reporter melden nu dat deze fout snel wordt hersteld. Deze week nog wordt er een nieuwe versie van de aflevering op HBO Max gezet, waarin Viserys gewoon acht vingers heeft.
Dat was ook wel te verwachten, aangezien eerdere fouten in Game of Thrones ook werden verbeterd. De roemruchte Starbucks beker verdween ook snel uit de aflevering waarin hij te zien was. Het verwijderen van Paddy Considine’s vingers is bovendien een klusje dat op de set juist is voorbereid, in plaats van dat het op de set fout ging.

House of the Dragon let erg op fouten

De fout zal erg pijnlijk zijn voor de makers van House of the Dragon. Naar aanleiding van het Starbucks-incident wordt er namelijk just erg gelet op fouten, zo gaf showrunner Ryan Condal eerder aan. Een jacht op voorwerpen die er niet horen te zijn voorkomt alleen niet dat er in post-productie iets vergeten wordt.