Take-Two stelt GTA 6 release maar wat graag uit

News
maandag, 14 november 2022 om 14:00
gta 6 releasef1579595428
De ontwikkeling van GTA 6 werd eerder dit jaar eindelijk bevestigd. Maar dat wil helaas niet zeggen dat de game snel verschijnt. Uitgever Take-Two geeft nu aan dat uitstel vaak de voorkeur heeft van het bedrijf.
Voor veel fans kan GTA 6 niet snel genoeg uitkomen. Berichten van insiders doen alleen vermoeden dat het nog een paar jaartjes wachten is. Dat Rockstar onlangs is gehackt zal de game niet verder vertragen, maar als we uitgever Take-Two mogen geloven moeten we rekening blijven houden met uitstel.
In gesprek met investeerders geeft Take-Two CEO Strauss Zelnick namelijk aan dat het bedrijf flops graag wil vermijden. Het bedrijf noemt zichzelf een hitfabriek, waarbij uitstel altijd de voorkeur heeft boven een teleurstellende release. Zelnick beweert zelfs zich geen teleurstellende release te kunnen herinneren.

Rockstar begon GTA 6 ontwikkeling opnieuw

Deze visie lijkt al te zijn toegepast op GTA 6. Een bekende insider beweert namelijk dat de ontwikkeling van de game op zeker moment een herstart heeft gemaakt. Daarbij is de schaal van de game verkleind, maar de ontwikkelingstijd is er natuurlijk langer van geworden.
Momenteel verwachten de meeste betrouwbare bronnen de game niet vóór 2024. Intussen zijn er wel details bekend over de game. Na de hack van een tijdje geleden bleek bijvoorbeeld dat de geruchten over een vrouwelijke protagonist waar waren, wat andere details daaromheen ook direct geloofwaardig maakt.