Zo kun je overal ter wereld het WK voetbal volgen

Article
maandag, 14 november 2022 om 14:30
voetbal bal stadionf1667574954
Op 20 november gaat eindelijk het WK voetbal weer van start. Wil je niks van het kampioenschap missen? Op deze manier kun je overal ter wereld het WK volgen.
Liefhebbers van voetbal kunnen deze maand lekker voor hun televisie, laptop, smartphone of ander scherm gaan zitten om te genieten van het WK. Dat is in Nederland gelukkig ook eenvoudig, omdat je alle wedstrijden live kan volgen. De NOS zendt het hele kampioenschap namelijk uit en je kan natuurlijk genieten van het vertrouwde Nederlandse commentaar.
Helaas is het niet zo eenvoudig om overal het kampioenschap te volgen. Zit je bijvoorbeeld momenteel in het buitenland voor werk of voor vakantie, dan kan je het WK niet volgen via de NOS. Je kan de zender namelijk alleen bekijken in Nederland, de rest van de wereld wordt afgeschermd door middel van geo-blocking. Gelukkig is er een manier om dat probleem eenvoudig op te lossen: een VPN.
voetbal publiekf1645632584

Hoe kan dit met een VPN?

Een VPN staat voor Virtual Private Network. Deze programma's hebben servers staan over de hele wereld, waar gebruikers via een applicatie eenvoudig verbinding mee kunnen maken. Ben je eenmaal verbonden met een server, dan zal die vervolgens dienst doen als een soort tussenpersoon tussen jouw apparaat naar keuze (of dat nu een PC, laptop, smartphone of tablet is) en de rest van de wereld.
Een VPN is daarom de manier om geo-blokkades te omzeilen. Een site kijkt namelijk naar de locatie van de bezoeker en bepaalt vervolgens of diegene de site mag bezoeken of dat bepaalde delen worden afgeschermd. Maar als jij verbonden bent met een VPN-server, dan denkt de website dat je je in het land van de server bevindt. De VPN-server levert namelijk niet alleen een locatie, maar ook een apart IP-adres, waardoor de site denkt het bijvoorbeeld een PC is.
Zit je dus in het buitenland en wil je op de vertrouwde manier het WK voetbal volgen, dan is dat eenvoudig te doen. Maak verbinding met een server in Nederland en bezoek NPO.nl of gaat naar de app van NPO Start. De website of dienst denkt door de VPN dat je in Nederland zit en je kan zonder zorgen kijken naar het WK.
vpn nederland app en desktopf1668084238

Hoeveel kost een VPN?

Er zijn veel verschillende VPN-diensten te vinden, die sterk verschillen in prijs. Zo zijn er ook gratis versies, maar ondanks alle mooie beloftes werken die niet om de geoblock van een site of streamingdienst te omzeilen. Gelukkig zijn er VPN-diensten die je nu goedkoop kan krijgen.
Een goed voorbeeld is VPN Nederland. Deze dienst heeft momenteel een aanbieding van maar liefst 80 procent korting op een jaarabonnement, speciaal voor het WK voetbal! Met de torenhoge korting kost de VPN maar 1,99 euro per maand, wat een stuk lager is dan de concurrentie. De korting kan je alleen krijgen via deze speciale link!
VPN Nederland is bovendien, zoals de naam al doet vermoeden, een dienst die in Nederland is gevestigd. Dat heeft een aantal voordelen voor gebruikers. Zo heb je 24/7 een klantenservice die je in het Nederlands kan helpen, een Nederlandse app en toegang tot de beste, snelste en meest betrouwbare servers ter wereld. En die staan gewoon in ons eigen landje.
netflix tvf1672401228

Meer mogelijkheden naast WK

Als je een VPN hebt, dan kan je er natuurlijk ook veel meer mee dan alleen het WK voetbal overal ter wereld kijken. De dienst biedt daarnaast namelijk ook nog allerlei voordelen om jouw digitale leven leuker en veiliger te maken.
Zo kan je met een VPN ook veel meer films en series kijken als je bijvoorbeeld een abonnement op Netflix hebt. Het aanbod van streamingdiensten verschilt immers per land en met een druk op de knop krijg je ineens toegang tot de bibliotheken van het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten bij allerlei streamingdiensten.
Met een VPN kan je bovendien zonder zorgen je op het internet begeven. De servers maken namelijk gebruik van encryptie en enorm veilige verbindingsprotocollen. Zo zorg je ervoor dat er niemand anders bij jou gegevens kan, zelfs niet wanneer je verbinding maakt op een openbaar wifi-netwerk. En met een Kill Switch wordt al het internetverkeer geblokkeerd totdat een veilige verbinding is hersteld!
Dit artikel is in samenwerking met VPN Nederland.