'GTA 6 schrijft geschiedenis met vrouwelijke protagonist'

News
woensdag, 27 juli 2022 om 15:51
gta 6 gameplay geruchtenf1612272539
Er waait een frisse wind door Rockstar. Naar verluidt betekent dat ook een historische hoofdrol, want GTA 6 zal volgens nieuwe geruchten een vrouwelijke protagonist krijgen.
Om mee te gaan met de moderne tijd, hebben er bij Rockstar veel veranderingen plaatsgevonden, zo meldt Jason Schreier van Bloomberg. Zo is er een einde gekomen aan de frat boy culture bij de ontwikkelaar en is er een bezem gehaald door het personeel. Ook zou het gat in salaris tussen mannelijke en vrouwelijke werknemers kleiner zijn gemaakt.
De verandering die de meeste spelers alleen gaan merken, zijn de nieuwe protagonisten voor GTA 6. Volgens de bronnen van Schreier zal de volgende Grand Theft Auto game twee protagonisten krijgen, waarvan er eentje een vrouw is. Het duo zou zijn geïnspireerd door Bonnie en Clyde, het beruchte koppel uit de jaren 30.
De vrouwelijke protagonist wordt naar verluidt een latina vrouw en Rockstar is voorzichtig met het personage geweest, door 'geen grappen te maken over gemarginaliseerde groepen'. In het verleden schuwde Rockstar er niet voor terug om grappen te maken over minderheden.

Geschrapte GTA modus

De frisse wind die door de gangen van Rockstar waait, zou ook al invloed hebben gehad op de ontwikkeling van GTA Online, de multiplayer modus van GTA 5. Voor de game zou namelijk de modus Cops 'n Crooks gepland staan, maar de studio heeft die volgens Schreier geschrapt na de dood van George Floyd in 2020.
Als het klopt dat Rockstar veel werknemers heeft laten gaan, dan verklaart het ook de vacatures die door de ontwikkelaar online zijn geplaatst. De studio is namelijk op zoek naar ruim 200 nieuwe werknemers om mee te helpen aan GTA 6.

Populair Nieuws