GTA 6 leak heeft geen invloed op ontwikkeling

News
dinsdag, 08 november 2022 om 12:00
gta 6f1658229727
Veel fans wachten al geruime tijd op GTA 6. In september zagen we delen van de game nadat Rockstar gehackt was. Wie zich zorgen maakte dat deze hack het wachten op de game nog langer zou maken kan opgelucht ademhalen.
Al jaren gingen er veel geruchten over GTA 6, maar veel van de recentere beweringen werden onlangs schijnbaar bevestigd. Alleen was het niet Rockstar die met de informatie kwam, maar een hacker die een uur aan beelden van de game online zette. Rockstar bevestigde dat de leak echt was en zei teleurgesteld te zijn dat het was gebeurd.
Destijds gaf de ontwikkelaar al aan dat de leak waarschijnlijk geen serieuze invloed zou hebben op de ontwikkeling. Strauss Zelnick, de CEO van uitgever Take-Two, kan dat nu ook bevestigen. In de kwartaalbespreking van het bedrijf geeft Zelnick aan dat de leak “zeker geen invloed zal hebben op de ontwikkeling of iets dergelijks” (via VGC).
Wel geeft Zelnick aan dat Take-Two meer aandacht gaat besteden aan cybersecurity. Daarin zal het bedrijf waarschijnlijk niet de enige zijn, want de zeventienjarige die is opgepakt om de GTA 6 hack zou banden hebben met hackerscollectief Lapsus$. Dit collectief heeft dit jaar al vaker grote techbedrijven gehackt, waaronder Nvidia.

Wat onthulde de GTA 6 leak?

De gelekte beelden van de nieuwe GTA leken verschillende geruchten te bevestigen. Zo speelden de gelekte beelden zich af in Vice City, Rockstars parodie van Miami. Ook was te zien dat er als een vrouwelijk personage gespeeld werd.