Dit zijn de PS Plus Extra en Premium games voor november 2022

Article
maandag, 14 november 2022 om 13:30
ps plus ps5f1631005854
Met 20 nieuwe games voor PS Plus Extra en Premium is er voor elk wat wils. Wij nemen de nieuwe toevoegingen van november 2022 met je door.
Maandelijks voegt Sony nieuwe titels toe aan PS Plus Extra en Premium. De selectie voor november 2022 is om van te watertanden! Naast Ratchet & Clank mogen we diverse Ubisoft games, Kingdom Hearts, Earth Defense Force en meer verwelkomen. Wij nemen de hele lijst met je door zodat je weet welke game je als eerste moet downloaden!
93ff8d660ab00b956b477521eb4cd6d3f1633937853

The Elder Scrolls V: Skyrim – Special Edition | PS4, PS5

Wie kent Skyrim nu niet? Hoewel deel VI in de serie aangekondigd is, houdt Bethesda de kaarten nog stevig tegen de borst. Tot die tijd mogen we ons nog met deel vijf, Skyrim vermaken. Deze game is enorm qua omvang maar bevat ook nog legio DLC, waardoor de speeltijd vrijwel eindeloos is. De Special Edition bevat diverse grafische en gameplay verbeteringen om de ervaring nog net wat mooier en grootser te maken. Inmiddels is er nog een nieuwere vesie uitgekomen met de Anniversary Edition, maar deze is vrijwel identiek aan de Special Edition.
Voor wie het spel nog niet kent: Jij bent een Dragonborn, iemand met de ziel van een draak en het lichaam van een sterveling. Daarmee ben je meteen de grootste vijand van de draak Alduin, want jij ben een van de weinigen die hem kan verslaan. Met jouw verschijning begint een heuse drakenoorlog, waarbij het voortbestaan van de mensheid op het spel staat. Tegen deze achtergrond kan je enorme queestes volgen, je mengen in de lokale beslommeringen van de burgers, of je mengen in de burgeroorlog tussen de Empire en de Stormcloaks. Je zult je dus niet hoeven te vervelen!
3583974 ghost recon breakpointf1649316937

Tom Clancy’s Rainbow Six Siege , The Division 2 en Ghost Recon Breakpoint | PS4, PS5

Tom Clancy is deze maand goed vertegenwoordigd in de PS Plus update, maar liefst drie games die op zijn verhalen geïnspireerd zijn worden in november toegevoegd aan de collectie. Rainbow Six Siege concentreert zich voor al op online teambased FPS gamen, waarbij teams van vijf het tegen elkaar opnemen in verschillende scenario's. Inmiddels is er een grote variëteit van meer dan 40 operators om uit te kiezen, ieder met zijn eigen specialiteit.
The Division 2 daarentegen is een third person game die zich afspeelt in Washington DC na de gebeurtenissen in het eerste deel. Er is een genetisch gemanipuleerd virus genaamd 'Green poison' losgelaten en de stad ligt in puin. Aan jou en je team om de stad beetje bij beetje terug te veroveren en de schade te herstellen. The Division 2 speelt zich in een open wereld af en kan alleen gespeeld worden of in co-op. Je kan een groot aantal missies spelen die XP, gear en meer opleveren. In zogenaamde Dark Zones kan je het met maximaal 12 spelers opnemen tegen extra zware vijanden met als beloning extra zeldzame drops.
Ghost Recon Breakpoint is de nieuwste van de drie games en is een tactische shooter. Deze shooter speelt vooral in third person perspectief, hoewel first person ook mogelijk is. De game heeft veel geleend van de eerdere Tom Clancy game Wildlands, maar richt zich meer op survival.
kingdom heartsf1573807191

Kingdom Hearts HD 1.5 + 2.5 ReMIX, 2.8 Final Chapter Prologue, III, Melody of Memory | PS4

Wie naar de titels van Kingdom Hearts kijkt weet al hoe laat het is: dit is een serie met een complex verhaal. De serie draait om Sora, een karakter dat zo uit een Final Fantasy game gelopen zou kunnen zijn. Tijdens zijn belevenissen in de gevechten tegen de Heartless, waarbij hij hulp krijgt van bekende figuren uit Final Fantasy en Disney's grote helden Donald, Mickey en Goofy. De helden vechten niet met zwaarden, maar met keyblades, wapens in de vorm van een sleutel.
De games die aan PS Plus toegevoegd worden zijn zelf ook weer remasters of heruitgaven en collecties van eerdere delen. Zo bestaat KH 1.5 Remix uit Kingdom Hearts Final Mix en Re:Chain of Memories, bestaat KH 2.5 uit Kingdom Hearts II Final Mix, Kingdom Hearts Birth by Sleep Final Mix, en Kingdom Hearts Re:code en biedt Kingdom Hearts HD 2.8 Final Chapter Prologue, Kingdom Hearts χ en Kingdom Hearts 0.2: Birth by Sleep – A Fragmentary Passage, wat als teaser gold voor Kingdom Hearts III. Met deze verzamelingen ben je dus helemaal compleet met alle verhaallijnen van Kingdom Hearts!
2021 12 7 chorus 2f1668182471

Chorus | PS4, PS5

In al het geweld van de grote series wordt Chorus een beetje ondergesneeuwd. Dat is jammer, het is namelijk een meer dan uitstekende arcade space fighter. Wij hebben de game destijds gereviewed en met een meer dan terechte 8 gewaardeerd. Het verhaal van Chorus behandelt thema's als wraak en in het reine komen met jezelf, is gesitueerd in prachtige gevarieerde omgevingen waar meer dan genoeg te doen is en een combat-systeem dat steeds verfrissend is en je dwingt om de tactiek aan te passen.
Chorus draait om Nara, een uitmuntend goede piloot met een nogal donker verleden. Nara maakte oorspronkelijk deel uit van The Circle, een cult, geleid door The Prophet. Hoewel het oorspronkelijke doel van The Circle positief was - vrede brengen en het uitwissen van alle bronnen van ellende - is de sekte langzamerhand afgegleden tot een niets-ontziende macht die het heelal wil veroveren. Je krijgt wroeging na uitvoeren van een nogal destructieve missie en besluit je tegen The Circle te keren.
Nara heeft haar tijd bij The Circle goed gebruikt om diverse speciale krachten te leren. Gaandeweg weet ze die krachten opnieuw te gebruiken en dat verandert de aard van de ruimte-gevechten dramatisch. Zo kan Nara driften, waarbij Forsaken gewoon door vliegt maar tegelijkertijd kan ronddraaien, waardoor je vijanden in het voorbijgaan nog steeds kan aanvallen. Ze kan ook ruimtesprongen maken waardoor ze ineens achter vijanden op kan duiken en zelfs bliksem op kan roepen die nabije vijanden van hun energie kan ontdoen. Chorus biedt dus gevarieerde gameplay, waarbij de vervelende kantjes van ruimtegevechten worden vermeden. Deze game is echt een aanrader, hij verdient het om gespeeld te worden.
ratchet and clank tools of destructionf1668182595

Ratchet & Clank, Going Commando, Up Your Arsenal, Deadlocked, Tools of Destruction | PS3

Ratchet & Clank zijn bijna niet weg te denken van de PlayStation. Al vele jaren schitteren de Lombax en zijn robotvriend op de verschillende PlayStation consoles. Deze platform-actiegames spelen zich vrijwel allemaal in cartooneske grafisch uitstekend verzorgde omgevingen, waarbij Ratchet met zijn moersleutel en diverse bizarre wapens vijanden verslaat. De serie kent een aantal vaste verschijningen in de vorm van onder andere de zelfverklaarde galactische held Captain Qwark, de aartsvijand Dr. Nefarious met zijn butler Lawrence, Mr. Zurkon, een wapen dat in zichzelf praat en meer.
De games bevatten een flinke dosis humor, wat onder andere al blijkt uit de lolbroeken-titels van de verschillende delen. De serie draait om Ratchet, een Lombax van de planeet Veldin. Ratchet ontmoet de kleine maar slimme robot Clank en samen moeten ze diverse slechterikken verslaan. In het eerste deel is dat bijvoorbeeld Super Executive Chairman Drek, die diverse planeten uit elkaar wil trekken om van de stukken een nieuwe thuisplaneet te maken. Later nemen de twee het diverse keren op tegen Dr Nefarious, die zich in alles gedraagt als een klassieke opperschurk: hij ziet zichzelf als ultieme wereldleider, haat alles en iedereen en vertrouwt niemand.
earth defense force 5 review positieve chaos 143728

Earth Defense Force: World Brothers, Iron Rain | PS4

EDF, EDF, EDF! In deze behoorlijk campy games neem je het als onderdeel van de Earth Defense Force op tegen een invasie van enorme buitenaardse insecten. Mieren die over flats heen kruipen, spinnen zo groot als huizen: deze vijanden zijn niet geschikt voor arachnofoben. In eerste instantie vallen de aanvallen van de buitenaardsen nog wel mee, maar gaandeweg neemt de intensiteit toe en moet je ook op pad in de organische hollen waar de vijand zich schuil houdt.
De graphics zijn niet het belangrijkste verkoopargument van deze games, maar het bijzondere plot en bizarre vijanden zijn dat zeker wel. World Brothers en Iron Rain zijn de twee voor-laatste delen uit de serie, die inmiddels een heuse cult-status gekregen hebben.

Onee Chanbara Origin | PS4

Eh, hoe? Onee Chanbara Origin is een Japanse action-adventure hack and slash video game die in het Westen weinig bekendheid verworven heeft. Daar gaat nu verandering in komen nu PS Plus abonnees met de game kennis kunnen maken. Drie schaars geklede dames nemen het met katana's en andere wapens op tegen hordes zombies. De bovenstaande trailer gaat gepaard met flinke deathmetal muziek, dus dat belooft wat! Ook voor ons is dit de grote onbekende deze maand.
the gardens between playstation 4 release komt in 2018 120795f1668182618

The Gardens Between | PS4, PS5

Deze game is een bijzondere. In The Gardens Between volg je twee tieners, Arina en Frendt, die naast elkaar wonen. Op een regenachtige avond sluipen de twee naar hun boomhut. Tijdens de storm verdwijnen ze met boomhut en al in een enorme droomwereld met diverse kleine eilandjes in een grote oceaan. Ze moeten op elk eiland een licht ontsteken om verder te kunnen reizen.
The Gardens Between gaat over vriendschap en afscheid nemen, herinneringen opdoen en bewaren. Het belooft een emotionele reis te worden!
beste gamelevels ooit gemaakt lewis finch uit what remains of edith finch 153087f1668182638

What Remains of Edith Finch | PS4

What Remains of Edith Finch is een echte walking sim. Je wandelt door het huis van de Finch familie in de hoop te ontdekken wat er met haar familie gebeurd is en waarom zij de laatste overlevende is. Gaandeweg ontdenk je de verhalen achter de verschillende familieleden door het gehele verleden van de familie heen. What Remains... heeft diverse prijzen gewonnen, waaronder een BAFTA voor Beste Game en Game Developers Choice Award voor beste verhaal.
oddworld soulstormf1614324692

Oddworld: Soulstorm – Enhanced Edition | PS4, PS5

Abe heeft het maar zwaar. In de eerdere delen van Oddworld ontsnapte hij maar net uit de vleesfabriek van de Glukkons. Ook in deze game moet hij uit handen zien te blijven van deze brute slavendrijvers, terwijl hij zo veel mogelijk van zijn soortgenoten moet zien te redden. Abe wordt als een soort held naar voren geschoven en tegen wil en dank krijgt hij de leiding over het verzet tegen de brute overheersers.
De game speelt net als de voorgaande delen af in een 2.5D wereld en biedt veel platforming puzzels. Belangrijk onderdeel van de gameplay zijn de Mudokons die Abe begeleidt. Abe kan hen opdrachten geven zodat zij kunnen helpen met het oplossen van de vele omgevings-puzzels. Abe zal zich weer van zijn meest inventieve kant moeten tonen om - samen met zo veel mogelijk van zijn vrienden - te overleven.

Dit zijn de nieuwe PS Plus games voor november 2022

Dat zijn alle 20 nieuwe games die deze week verschijnen op PS Plus Extra en PS Plus Premium. Veel gameplezier!