‘Langverwachte Switch-game is eigenlijk al een tijdje klaar’

News
donderdag, 07 december 2023 om 13:30
metroid prime remasteredf1676287672
De ontwikkeling van games loopt niet altijd soepel. Metroid-fans kunnen dat zeker beamen, aangezien Metroid Prime 4 inmiddels zes jaar geleden is aangekondigd. Nu wordt beweerd dat de game al een tijdje eigenlijk klaar.
Het is nogal de vraag wanneer Metroid Prime 4 eindelijk verschijnt. De game werd in 2017 al aangekondigd, waarna de eerste versie in 2019 geschrapt werd. Inmiddels is hij dus zo’n 4 jaar in ontwikkeling bij Retro Studios, die de originele trilogie maakte, maar de game heeft nog altijd niets van zich laten horen.
Maar dat is niet omdat de ontwikkeling nu slecht loopt, als we YouTuber PapaGenos mogen geloven. Op Discord beweert hij dat de game eigenlijk al af is en dat zelfs al een tijdje is (via Reddit). Dat hij nog niet uit is zou vooral te maken hebben met de cutscenes, die nog wat werk nodig hebben. Een paar maanden geleden zouden die cutscenes nog vrij slecht zijn geweest.
PapaGenos behoort niet tot de top van betrouwbare leakers. Maar op het gebied van Metroid Prime lijkt hij de vinger enigszins aan de pols te hebben. Eerder dit jaar wist hij voortijdig naar buiten te brengen dat Metroid Prime Remastered tijdens de eerste Nintendo Direct van het jaar zou worden aangekondigd én uitgebracht.

Wanneer is de release van Metroid Prime 4?

Als de cutscenes nog de enige bron van oponthoud zijn voor Metroid Prime 4, lijkt het ineens een stuk waarschijnlijker dat de release relatief dichtbij is. Dat zou natuurlijk ook kloppen met het feit dat Metroid Prime Remastered is uitgebracht en dat er naar verluid ook remasters komen voor het tweede en derde deel. Daarmee hebben nieuwe fans de kans om bij te zijn qua verhaal.