Metroid Dread-ontwikkelaar heeft twee grote geheime projecten

News
vrijdag, 11 augustus 2023 om 11:00
metroid dread emmif1632746342
Ontwikkelaar MercurySteam, bekend van onder andere Metroid Dread, heeft twee onaangekondigde projecten in ontwikkeling. Zo meldt Nordisk Games.
Nordisk Games heeft een klein aandeel in MercurySteam. In het meest recente financiële rapport van dit bedrijf wordt vermeldt dat MercurySteam werkt aan ‘twee grote geheime titels’. Een van de games is waarschijnlijk ‘Project Iron’ dat in 2021 werd aangekondigd. Voor dit project werkt MercurySteam samen met Digital Bros en en zijn uitgeverijafdeling 505 Games.
De game werd destijds beschreven als een actie-RPG in een duistere fantasiewereld. De game wordt op meerdere platforms uitgegeven, maar welke is nog niet bekend.

Is de tweede game een vervolg op Metroid Dread?

De tweede game zou een nieuwe Metroid-game kunnen zijn. Er zijn de laatste tijd namelijk veel aanwijzingen dat er een vervolg op Metroid Dread in de maak is. Zo beweert de leaker die eerder het bestaan van Dread lekte dat er een nieuwe game in de reeks op komst is. Ook heeft MercurySteam volgens deze leaker een devkit voor de Switch 2.
Daarbovenop leek MercurySteam-baas Enric Álvarez vorige week op een nieuwe Metroid-game te hinten. Op de vraag of er aan een vervolg gewerkt wordt wilde hij geen antwoord geven, maar hij liet wel weten dat regisseur José Luis Márquez nog steeds bij de studio werkt. Márquez regissseerde zowel Metroid Dread als Samus Returns.

Populair Nieuws