'Metroid Prime 2 Remastered release komt er snel aan'

News
woensdag, 19 juli 2023 om 13:00
metroid prime remasteredf1676287672
Metroid Prime-fans werden eerder dit jaar verrast door de plotselinge release van Metroid Prime Remastered. Volgens Jeff Grubb kunnen fans ook uitkijken naar de komst van Metroid Prime 2 Remastered binnenkort.
Er gingen al een tijdje geruchten dat er gewerkt zou worden aan een remaster van het geliefde Metroid Prime. Nintendo liet er alleen niets officieel over vallen, totdat de game tijdens een Nintendo Direct werd aangekondigd én meteen werd uitgebracht. Volgens geruchten zou de game al een tijdje klaar hebben gelegen op de plank en was er ondertussen hard gewerkt aan andere titels in de franchise.
Naar verluidt komt een heruitgave van de tweede game in de reeks er dan ook snel aan. In de Last of the Nintendogs podcast zegt Jeff Grubb dat Metroid Prime 2 Remastered er ‘relatief snel’ aankomt. Volgens de bekende leaker zal de game een moderne besturing krijgen en HD graphics, maar zal de heruitgave ‘niet dezelfde liefde en aandacht krijgen als Metroid Prime Remastered’.
Dat ligt in lijn met eerdere berichten over de games. Metroid Prime 2: Echoes en Metroid Prime 3: Corruption zouden namelijk ‘simpele ports’ krijgen en geen volwaardige remasters. Voor Metroid Prime Remastered zijn er veel modellen en textures helemaal opnieuw gemaakt, inclusief veel kleine details.

Wanneer komt Metroid Prime 4 uit?

Naast de remasters kijken fans natuurlijk ook nog uit naar de komst van Metroid Prime 4. In 2019 nam Nintendo de drastische beslissing om de ontwikkeling over te dragen naar Retro Studios, de ontwikkelaar achter de originele trilogie. Daardoor heeft de release veel vertraging opgelopen.