Update - Metroid Prime Remaster plotseling gedropt tijdens Nintendo Direct

News
donderdag, 09 februari 2023 om 10:00
metroid game by game reviews metroid prime 3 corruptionf1598007413
Vanavond is het eindelijk weer tijd voor een nieuwe Nintendo Direct. Naar verluidt zal tijdens het event een Metroid Prime Remaster worden onthuld, die bovendien meteen wordt gelanceerd!

Update - Shadow drop voor Metroid Prime Remaster

De geruchten hadden het bij het juiste eind. Nintendo heeft namelijk plotseling de Metroid Prime Remaster aangekondigd én gelanceerd tijdens de Direct. De remaster is nu te koop via de Nintendo eShop voor 39,99 euro. Op 3 maart komt ook een fysieke versie van de game uit.
Update:
Fans van de Metroid Prime-reeks wachten al jarenlang op een nieuw deel. Metroid Prime Corruption, het derde deel in de serie, kwam uit in 2007 op de Wii. Metroid Prime 4 is wel in ontwikkeling, maar daar hebben we al een lange tijd niks meer van gehoord.
De hoop is dan ook voor fans dat er eindelijk weer een teken van leven wordt gegeven tijdens de Nintendo Direct van vanavond. Maar volgens YouTuber PapaGenos komt er juist ander nieuws over de franchise. Naar verluidt wordt vanavond de Metroid Prime Remaster officieel aangekondigd, inclusief een shadow drop. Dat zou betekenen dat de game meteen te spelen en te kopen is na de Nintendo Direct.
Het zou niet de eerste keer zijn dat we zo’n shadow drop zien. Zo werd bijvoorbeeld zeer recent nog Hi-Fi RUSH tijdens de Xbox Developer Direct aangekondigd en gelanceerd. Daarnaast waren er al in 2021 geruchten dat een Metroid Prime Remaster bijna klaar zou liggen bij Nintendo. Anderzijds is de kans groot dat Nintendo er wel eerder over iets had gezegd, dus neemt het gerucht met een korreltje zout.

Wat zal er getoond worden tijdens de Direct?

Volgens Nintendo zal de focus gelegd worden tijdens de Direct op de eerste helft van 2023. Daarbij lijkt het dus aannemelijk dat Tears of the Kingdom uitgebreid getoond gaat worden. Ook is Advance Wars 1+2 ReBoot Camp een goede kanshebber, ook omdat Nintendo recent nog een aanpassing heeft gemaakt aan de eShop-pagina van de game. Daarnaast lijkt ook Kirby’s Return to Dream Land Deluxe een zekerheidje.
De Nintendo Direct gaat vanavond om 23:00 Nederlandse tijd van start en zal ongeveer 40 minuten duren.
Dit bericht is bijgewerkt op 9 februari 2023.