'Star Wars Mandalorian game geannuleerd na nieuwe ontslagen bij EA'

News
donderdag, 29 februari 2024 om 9:30
the mandalorian temporada 3f1709194554
EA heeft nieuwe ontslagen bij het bedrijf aangekondigd. Daar is het nieuwe project van Respawn Entertainment ook de dupe van, want naar verluidt is de Star Wars Mandalorian game geannuleerd.
Na de ontslagronde bij PlayStation eerder deze week was het de vraag welke ontwikkelaar of uitgever de volgende zou zijn die werknemers de deur zou wijzen. We hebben niet lang op dat antwoord moeten wachten, want EA heeft aangekondigd 670 mensen te ontslaan. Dat zou neerkomen op 5 procent van het totaal aantal werknemers bij het bedrijf.
In een verklaring richting het personeel laat Andrew Wilson ook weten dat EA ‘afstapt van de ontwikkeling van gelicenseerde IP’s in de toekomst’. Maar dat zou naar verluidt ook nu al meteen een impact hebben op een game die in ontwikkeling is bij Respawn Entertainment.
Volgens Insider Gaming is de Star Wars Mandalorian game geannuleerd na de nieuwe beslissing van EA. Pas eerder deze maand verschenen er geruchten dat Respawn Entertainment aan de game zou werken, wat meteen voor veel enthousiasme zorgde bij Star Wars-fans. Volgens Tom Henderson zijn betrokkenen bij het project dan ook geschokt dat de stekker eruit is getrokken.

Te hoge licentiekosten

Het lijkt erop dat EA al langer bezig is om de kosten van licenties voor beroemde IP’s in te korten. Natuurlijk is de overstap van FIFA naar EA Sports FC daar een duidelijk voorbeeld van, maar achter de schermen zouden die kosten ook invloed hebben gehad op andere projecten.
Henderson heeft namelijk gehoord dat ook Star Wars Battlefront 3 gepitched was bij EA. Het project heeft alleen geen groen licht gekregen en de enige reden daarvoor zouden de licentiekosten van Star Wars zijn geweest.