'Star Wars Jedi-studio werkt aan The Mandalorian game'

News
dinsdag, 20 februari 2024 om 15:30
the mandalorian seizoen 2 trailer 2f1708430508
Respawn Entertainment lijkt een premium Star Wars-ontwikkelaar te worden. De studio achter de Star Wars Jedi games zou nu namelijk ook bezig zijn met een The Mandalorian game.
Jarenlang heeft EA de exclusieve rechten gehad om Star Wars games te ontwikkelen, maar een paar jaar geleden hebben Disney en Lucasarts besloten om meer studio’s ermee aan de slag te laten gaan. Opvallend genoeg heeft EA sindsdien juist de beste games in het universum afgeleverd met Star Wars Jedi Fallen Order en Star Wars Jedi Survivor.
Dankzij het succes van die games lijkt Respawn Entertainment nu te zijn omgetoverd in een volledige Star Wars-studio. Volgens Tom Henderson van Insider Gaming werkt de ontwikkelaar namelijk aan een game gebaseerd op The Mandalorian.

Hoe zit The Mandalorian game in elkaar?

Spelers worden naar verluidt in de schoenen geplaatst van een Mandalorian (onduidelijk of het om Din Djarin gaat) om de Galactic Empire af te speuren naar gezochte criminelen. Die doelwitten moet je vervolgens vangen en - dood of levend - afleveren bij de autoriteiten.
De game zou ‘very fast paced’ gameplay krijgen en Respawn zou elementen uit Apex Legends erin verwerken. Het zou dan ook gaan om een first person shooter, waarbij de jetpack van de premiejager goed gebruikt kan worden. Ook krijg je toegang tot meerdere gadgets en zou je health voornamelijk gegenereerd worden door het doden van vijanden.
Volgens Insider Gaming is het project momenteel nog in een vrij vroege fase van ontwikkeling en zal het ongeveer twee jaar duren voordat de game op de markt verschijnt.