Update - Opvallende Star Wars-acteur werkt voor Activision

News
donderdag, 29 februari 2024 om 11:30
Er zijn aardig wat Star Wars-games in aantocht. Veel daarvan draaien om nieuwe personages. Maar Activision lijkt iets te maken waarvoor een oude bekende zijn rol weer oppakt.

Update - 'Ahmed Best heeft rol in South of Midnight'

Die nieuwe motion capture-klus van Ahmed Best heeft waarschijnlijk niets te maken met Star Wars. Volgens eXputer-schrijver eXtas1s heeft de acteur een rol in de game South of Midnight, van Compulsion Games. Daarvoor worden alleen de motion capture-faciliteiten van Activision gebruikt. Het lijkt er dan ook op dat alle Star Wars-tags die Best gebruikte inderdaad geen hint waren. Waarschijnlijk helpen ze bij de zichtbaarheid van zijn account.
Oorspronkelijk bericht:
Ergens dit jaar verschijnt Star Wars Outlaws en Respawn Entertainment heeft een nieuwe Star Wars Jedi en naar verluidt een Mandalorian-game in ontwikkeling. Nu lijkt het erop dat we ook een Star Wars-project mogen verwachten van Activision. Acteur Ahmed Best teaset namelijk op Instagram dat hij acteert voor het bedrijf.
Best, die bekend is als Jar Jar Binks en in mindere mate de Jedi Kelleran Beq, plaatste een foto van zichzelf in een motion capture-pak. Daarbij schrijft hij dat hij weer ergens in gesleurd wordt, net toen hij dacht klaar te zijn. Dat hoeft niet per se te slaan op één van de Star Wars-rollen van de acteur, maar er zijn niet veel rollen waar het bijschrijft anders op zou kunnen slaan.

Speelt Ahmed Best Jar Jar Binks voor Activision?

Bovendien lijken ook de tags te suggereren dat het een Star Wars-project is. Behalve Activision en Mocap tagt Best de post namelijk met Star Wars, Jar Jar Binks, Jedi, Sith Lord en Kelleran Beq. Een groot deel van die tags gebruikt hij in bijna al zijn Instagram-posts, maar het is mogelijk interessant dat Star Wars en Jar Jar Binks bij deze specifieke post eerder genoemd worden dan Activision.
Nu is het natuurlijk de vraag waarvoor Activision Best in heeft gehuurd. Het is mogelijk dat de uitgever een Star Wars-game maakt. Maar het kan ook om iets kleiners gaan, zoals een Call of Duty-skin. Deze zijn steeds vaker gebaseerd op pop culture iconen die verder weinig te maken hebben met Call of Duty.