‘Rockstar wil GTA 6 leaks voorkomen op deze manier’

News
donderdag, 29 februari 2024 om 10:00
gta 6 trailer luciaf1701763197
Naar verluidt vraagt Rockstar alle werknemers om binnenkort weer de hele week naar kantoor te komen. Dat zou alles te maken hebben met de ontwikkeling van GTA 6. Het bedrijf beweert zo de productiviteit te kunnen vergroten en leaks te kunnen voorkomen.
Tijdens de pandemie werd het bij veel bedrijven, waaronder game-ontwikkelaars, gebruikelijk om vanuit huis te werken. Ook is er vaak nog de mogelijkheid om in ieder geval een paar dagen per week niet naar kantoor te maken. Maar daar maakt Rockstar voor de laatste ontwikkelingsfase van GTA 6 een einde aan, zo meldt Jason Schreier van Bloomberg.
In een e-mail aan werknemers zou Rockstar hebben geschreven dat het besluit is genomen omwille van productiviteit, maar ook voor de veiligheid. In het verleden zijn er veel GTA 6-beelden gestolen door een hack en ook de eerste trailer van de game lekte uit. Werken op kantoor moet dit voorkomen.
Ook zou Rockstar “tastbare voordelen” zien bij werk op kantoor. Door werknemers vanaf april verplichten om naar kantoor te komen zou Rockstar een betere uitgangspositie hebben om GTA 6 op tijd af te krijgen. Het zou bovendien de kwaliteit garanderen die Rockstar nastreeft.

Medewerkers Rockstar niet blij met nieuw beleid

Medewerkers zijn begrijpelijkerwijs niet blij met deze verandering. Het vaker aangetoond dat thuiswerken geen grote impact heeft op de productiviteit van een bedrijf en veel grote recente games zijn (deels) vanuit huis ontwikkeld. Dit besluit van Rockstar kan ook gezien worden als een manier om werknemers die niet naar kantoor kunnen of willen komen ontslag te laten nemen, zodat het aantal werknemers vermindert zonder dat daar een ontslagronde voor nodig is.