Update - Guerrilla verliest flink wat personeel door PlayStation ontslagen

News
vrijdag, 01 maart 2024 om 10:30
Ook bij Sony is het financieel niet haalbaar om alle werknemers binnenboord te houden. PlayStation heeft aangekondigd nu bijna duizend banen te moeten schrappen. Daarnaast wordt ook één van de studio’s van het bedrijf gesloten.

Update - Ontslagen bij Guerrilla

PlayStation heeft niet bekendgemaakt hoeveel mensen hun baan verliezen bij welke studio. Volgens het AD is nu wel duidelijk hoeveel personeel het Nederlandse Guerrilla verliest. De studio uit Amsterdam zou namelijk 40 mensen moeten ontslaan. Dat komt ongeveer neer op tien procent van alle werknemers bij de ontwikkelaar.
Origineel bericht:
Aan het begin van het jaar werd voorspeld dat 2024 het jaar zou worden van vele ontslagen in de game-industrie en tot nu toe is die voorspelling helaas erg accuraat. Ook Sony heeft nu namelijk bekendgemaakt dat er in het personeelsbestand van PlayStation moet worden gesneden.
Vertrekkend CEO Jim Ryan laat weten dat er maar liefst 900 werknemers worden ontslagen bij PlayStation. Eén van de grootste slachtoffers is PlayStation London. De studio wordt namelijk helemaal gesloten. De studio hield zich voornamelijk bezig met het maken van VR-games, maar de PlayStation VR2 is naar verluidt niet zo vaak verkocht als waar Sony op had gehoopt. Daarom is het bedrijf nu onder andere bezig om ondersteuning voor PC toe te voegen.
Naast PlayStation London worden ook andere studio’s geraakt. Insomniac Games, Naughty Dog, Guerrilla en Firesprite moeten allemaal werknemers ontslaan, ondanks het succes van een aantal van die ontwikkelaars. Volgens Ryan is het geen makkelijke beslissing geweest.

“Dit zal niet gemakkelijk zijn en ik ben me bewust van de impact die het zal hebben op het welzijn. Getroffen werknemers zullen ondersteuning krijgen, inclusief ontslagvergoedingen. Hoewel dit uitdagende tijden zijn, wijst dit niet op een gebrek aan kracht van ons bedrijf, ons merk of onze sector.”

Veel ontslagen in de game-industrie

Ondanks dat het volgens Ryan niet wijst op slechte tijden in de sector, vallen er de laatste maanden wel veel ontslagen in de game-industrie. Aan het einde van 2023 werden veel werknemers van de deur gewezen en studio’s gesloten en daar is in de eerste twee maanden van 2024 geen verandering gekomen. Zo heeft gisteren Supermassive Games nog aangekondigd dat een groot gedeelte van de ontwikkelaars worden ontslagen.
Dit nieuwsbericht is bijgewerkt op 29 februari 2024.