Star Wars KOTOR remake is nog in leven

News
donderdag, 04 april 2024 om 9:00
star wars knights of the old republic remakef1709286038
Alweer een jaar of drie geleden werd een remake aangekondigd van Star Wars: Knights of the Old Republic (KOTOR). Sindsdien is het nieuws over deze game alleen zelden positief. Maar de CEO van ontwikkelaar Saber Interactive belooft dat het project nog leeft en dat het goed gaat.
De ontwikkeling van de Star Wars KOTOR-remake loopt niet bepaald op rolletjes. De game maakte geen veelbelovende vorderingen bij ontwikkelaar Aspyr en werd overgedragen aan Saber Interactive. Inmiddels is die studio afgesplitst van Embracer, maar dat lijkt geen bijzonder gevolg te hebben voor de KOTOR-remake.
Die is namelijk nog steeds in handen van Saber Interactive en is dus niet verhuisd naar een studio die nog wel bij Embracer hoort, zo bevestigt Saber-CEO Matthew Karch aan IGN. Volgens hem is het “helder en duidelijk” dat zijn studio nog aan de game werkt. Het doel is om een game te maken die de verwachtingen van de consument overtreft.

Wanneer is de release van de KOTOR remake?

Dat maakt helaas nog niet duidelijk in wat voor stadium de ontwikkeling zit. Vermoedelijk kan het nog wel even duren voor de game daadwerkelijk uitkomt. Wanneer we een grotere update krijgen is nog even de vraag.
Intussen zijn er wel andere Star Wars-games in aantocht. Ubisoft komt, mogelijk al snel, met Star Wars Outlaws en Respawn Entertainment werkt aan Star Wars Jedi 3. Een game rondom een Mandalorian is helaas gecanceld.